Samsungs mobila produktchef JK Shin meddelade igår att mobiltelefonstillverkaren, redan i morgon den 11 oktober, ska lansera en mindre modell av storsäljaren Galaxy S III. Med en 4 tums skärm och full funktionalitet kan lanseringen bara ses som en direkt attack på nya Iphone 5.

Striderna mellan Samsung och Apple har redan nått episka proportioner men ingen av företagen verkar vara beredda att ge upp sin skoningslösa satsning på mobilmarknaden. Samsung som numera räknas som världens i särklass största smartphonetillverkare säger nu att man under ett pressevent i Tyskland den 11 oktober ska presentera en minimodell av storsäljaren Galaxy S III.

Samsung Galaxy S III mini ska bygga kring en 4 tum stor skärm, samma storlek som i Apples Iphone 5, samt vara en telefon i ”full formfaktor”. Vilket i lekmansord betyder att Samsung inte snålat med någon funktionalitet utan helt enkelt krympt storleken på sitt flaggskepp för att plocka poäng hos de premiumkonsumenter som är ute efter en mindre och smidigare telefon.

GS3.ONEXSamsung hoppas med Galaxy S III mini kunna locka de konsumenter som är ute efter mindre telefoner.

Exakt hur stora skillnader vi kommer att se i jämförelse med Samsung Galaxy S III, som bygger kring en 4,8 tum stor skärm, avslöjar man inte. Men JK Shin konstaterade idag inför koreansk press att det finns ett stort intresse för 4-tums skärmar i Europa och att Galaxy S III mini inte kommer att bli en instegsmodell. Med andra ord en premiummodell i mindre format.

Samsung Galaxy S III mini ska lanseras i Tyskland under morgondagen den 11 oktober, när och om telefonen även dyker upp i Svenska butiker är oklart.

Källa: TheVerge


Relaterade artiklar:

11
Leave a Reply

Please Login to comment
11 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MarquzzshaglordDjupa tankenPoontusSnorch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Marquzz
Medlem
Marquzz

Ohh! Om den får 1280×720 skärm så byter jag min S3:a direkt!!! Stoppar de in 2GB minne också så är den ju den ultimata telefonen!

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Om de dessutom sänker priset med 500kr så är den ju given!!

Laglord3n
Gäst
Laglord3n

och bjuder på gratis jordgubbstårta!!!

Poontus
Medlem
Poontus

bra, då kanske det äntligen blir tyst på allt gnäll från folk med små händer

Snorch
Medlem
Snorch

Äntligen!

Djupa tanken
Gäst
Djupa tanken

Ska den på allvar konkurrera med iphone får den allt ha bättre grafikkretsar än vad storebror har och gärna 2gig ram. Annars kan de lika gärna släppa nånting bättre än en instegsmodell (typ s2 prestanda) så lär den sälja bra.

Poontus
Medlem
Poontus

dessvärre så verkar den få betydligt sämre specifikationer jämfört med S3
http://www.engadget.com/2012/10/10/samsung-galaxy-s-iii-mini/

Djupa tanken
Gäst
Djupa tanken

Poontus: Blir inte särskilt förvånad ifall de läckta specen engadget publicerat visar sig stämma. Jag tror inte meningen med lanseringen av s3-mini är få ut en iphone5-dödare utan det är snarare produktportföljen som är det. Hittills har det i mitt tycke saknats en billigare lur som inte varit lite för klen och här kan de nog med rätt prissättning knipa ytterligare marknadsandelar. Skulle den lägre upplösningen stämma så lär nog inte användarupplevelsen bli så himla mycket sämre i upplevd prestanda. Jag äger både en S2 och en S3 och jag tycker iofs att s3 e snabbare på att ladda in… Läs hela »

Djupa tanken
Gäst
Djupa tanken

…det skulle stå att det går att scrolla snabbare med S2…..

Micke
Medlem
Micke

Tack och lov!!! En mobil för oss som bär mobilen i byxfickan. Tack, _mycket_ intressant. /s

Marquzz
Medlem
Marquzz

Synd att det verkar som om den blir medioker när det gäller hårdvaran. Förstår inte varför ingen tillverkare försöker satsa på en high-end mobil på 4″ eller under. Någon borde ju göra det eftersom de blir ensamma om den. När man läser på forumet osv så verkar det ju finnas en ganska stor målgrupp som just önskar en high-end android på 4″