Efter flertalet rapporter om exploderande enheter och skador på både personer och egendom även efter en första återkallning lägger nu Samsung locket på sin toppmodell Note 7 en gång för alla.

Efter lanseringen av Samsungs efterlängtade entusiastflaggskepp Note 7 förekom en växande skara rapporter om enheter som fattat eld eller rent av exploderat på grund av batterifel. En återkallningsprocess inleddes, och via en mjukvaruuppdatering så begränsade Samsung hur mycket batterierna kunde laddas medan ersättningsexemplar förbereddes. Av den anledningen dröjde också lanseringen av telefonen på bland annat den svenska marknaden.

Inte långt efter att ersättningsexemplaren börjat levereras rapporterades liknande incidenter även bland dessa nya enheter. Majoriteten av amerikanska teleoperatörer valde då att sluta sälja telefonen och erbjuda någon form av kompensation till sina kunder.

Nu har Samsung valt satt den sista spiken i kistan och lägger ner produktionen av Galaxy Note 7 permanent, vilket bekräftats av kontaktpersoner på Samsung. Alla Note 7-ägare uppmanas samtidigt att stänga av enheten i väntan på reklamation.

”Den största skandalen någonsin”

Vår systersajt Surfa.se har gjort en djupgående beskrivning av batteriskandalen, från dess början i augusti till dess kulminering den här veckan. Vill du veta mer om vad som faktiskt lett fram till dagens beslut från Samsung kan kan du läsa artikeln här. Där bland annat chefredaktör Joel Oscarsson konstaterar att vi knappast bör vara oroliga för framtidens Samsung-telefoner.

– Samsung Galaxy Note 7-skandalen kommer sannolikt inte betyda att Samsung-telefoner kommer att vara farligare än andra telefoner i fortsättningen heller. Snarare tvärt om. Galaxy Note 7 är Samsung och hela smartphonebranschens största skandal någonsin. Vi kan vara ganska säkra på att Samsung kommer att vara särskilt noggranna med säkerhet i fortsättningen, skriver Joel Oscarsson på Surfa.se.

Nådde aldrig svenska butiker

galaxy-note7_product_l

Hela denna procedur med Note 7 och dess potentiellt farliga batteriproblem har resulterat i att Samsung hittills har tappat runt åtta procent av sina marknadsandelar. Enligt Expressen så förespår experter att Samsung kan komma att förlora upp till 40 miljarder svenska kronor på Galaxy Note 7.

I och med att den planerade svenska lanseringen sköts upp i samband med den första återkallningsprocessen innebär den upphörda tillverkningen att Galaxy Note 7 aldrig kommer att lanseras i Sverige. Detta trots att telefonen i övrigt såg ut att bli den bästa på som lanserats på marknaden.

Tillit till Samsung
Har problemen runt Galaxy Note 7 påverkat din tillit till Samsung som smartphonetillverkare?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kelly Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Kelly
Gäst

Personligen jätte ledsen att en ny Note telefon inte lanseras inom närmare ..har väntat länge på det o kommer inte tveka köpa en i framtiden.