Samsung har smygstartat mobilmässan MWC i Barcelona genom att presentera den senaste medlemmen i Galaxy Note-familjen, Note 8.0. En surfplatta med 8-tums skärm, pekpenna och stöd för 4G som det även går att göra vanliga telefonsamtal med – en telefonplatta?

Samsungs första surfplatta, Galaxy Tab, är en av de få surfplattor som dykt upp med stöd för vanliga mobilsamtal men med Galaxy Note 8.0 tar Samsung återigen upp detta konceptet. I grund och botten handlar det om en surfplatta med 8-tums skärm och 1 280 x 800 pixlars upplösning som en medlem i Note-familjen även kommer med den dedikerade pekpennan S Pen samt skräddarsydd mjukvara för att optimera användandet av just pekpenna i Androids operativsystem. Bland annat med möjligheter för att skriva anteckningar, rita eller för den delen titta på video samtidigt som man redigerar en text i ett annat dokument.

Galaxy Note 8.0 är utrustad med en fyrkärnig Exynos 4 quad-processor på 1,6 gigahertz, 2 gigabyte internminne, 16 eller 32 gigabyte lagringsutrymme samt stöd för microSD-kort. Telefonplattan har även en 5-megapixelkamera baktill samt en 1,2-megapixelskamera framtill för videosamtal och chatt. Plattan mäter 7,95 millimeter i profil och väger 338 gram, vilket kan jämföras med Apple Ipad Mini som med sin 7,9 tums skärm väger 312 gram och mäter 7,2 millimeter i profil. Enheten är även utrustad med IR-öga och ett e-boksläge där skärmkontrast och ljusstyrka ändras automatiskt. Batteriet väger in på 4 600 milliamperetimmar och vi hittar även stöd för Bluetooth 4.0 samt USB 2.0.

samsungnote8

Galaxy Note 8.0 drivs av Android 4.1.2 Jelly Bean och kommer med Samsung egna TouchWiz-gränssnitt men den stora nyheten från andra surfplattor i Note-familjen är dess samtalsfunktion som gör det möjligt att göra vanliga telefonsamtal.

Samsung Galaxy Note 8.0 kommer att lanseras i två modeller, en basversion med endast Wifi och utan samtalsfunktion för 4 000 kronor samt en 4G-modell med samtalsfunktionalitet för 5 500 kronor. Lanseringen väntas ske i andra kvartalet och vi återkommer med en förhandstitt på plattan från Mobile World Congress senare i veckan.


7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MorkulAnton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

1600*1200 så hade den varit väldigt intressant.

Morkul
Medlem
Morkul

Kommer NH vara på plats i Barcelona?

Medlem
WIRN

Men varför skulle man vilja ringa ringa med sin platta?

Medlem
Wargreymon

[quote name=”WIRN”]Men varför skulle man vilja ringa ringa med sin platta?[/quote]
Har du inte sett Robotics;Notes? Tycker det är bra att man kan ringa med en platta, headset eller videosamtal så blir det ju inte obekvämt. Ser ingen anledning att man inte ska kunna ringa med dem.

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”WIRN”]Men varför skulle man vilja ringa ringa med sin platta?[/quote]

Varför inte? Vem går med sin mobil mot örat det känns ju jävligt yuppie att göra så… Det finns ju headset, mycket smidigare.

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Anton Karmehed”]
Japp Morkul, vi är på plats. I Spanien vet man bara inte hur man gör när man bygger nätverk så vi har varit lite halvt strandade vad gäller rapportering. Men mässan börjar inte på allvar förrän i morgon. Det kommer mycket videorapportering på sajten de närmaste dagarna dock och vi börjar redan ikväll! :)[/quote]

Vara bara lite nyfiken, sitter just nu på Arlanda och väntar på avgång, mot Barcelona.