Samsungs galet stora microLED-TV kan köpas i butik

0

Vid IFA 2022 visar Samsung upp en uppsjö av produkter. Bland annat nya microLED-baserade TV-apparater som nu kan komma i format upp till smått galna 114 tum!

När det kommer till bildpaneler har OLED och microLED ett par aspekter gemensamt. Något microLED kan skryta med är dock en modulär uppbyggnad. Detta öppnar då upp för TV-apparater i massiva format som faktiskt blir tillgängliga för konsumenter.

Under årets IFA-mässa stannade vi till hos Samsung för att bland annat spana in dessa nya jätteskärmar. Samsung visade upp TV-apparater med storlekar som till exempel 101 eller 114 tum. Dessa hade för några år sedan endast varit ämnade för stora reklampelare eller dylikt. Samsung senaste modeller finns däremot faktiskt tillgänglig för konsumenter att köpa.

Med det sagt är det inte en billig historia att köpa in sig på en så massiv TV. Den största modellen som mäter in på 114 tum kostar cirka en och en halv miljon kronor. Trots detta ska det enligt Samsung faktiskt finnas flera av dessa gigantiska TV-apparater hos privatpersoner runtom i Norden.

Vi fick till exempel berättat för oss att en lottovinnare i Norge hade köpt en av dessa massiva pjäser. Tack vare deras otroliga storlek och faktumet att TV:n kommer helt ihopsatt när den levereras till konsumenter var man sedan tvungna att med kran lyfta in apparaten i kundens lägenhet.

Den som vill och har ekonomin för det kan alltså gå in hos Elgiganten idag och säga att man vill köpa en 114 tum stor microLED-TV. Även om de kanske inte står utställda på butiksgolvet i varje butik.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid