I den kalla stämningen som råder mellan Samsung och Apple har ett omtvistat patent fått särskild uppmärksamhet, nämligen patent 381 eller ”bounce-back”-patentet. Apple fick rätt i frågan, och nu har den ansvarige domaren nekat Samsung ytterligare omprövning i frågan.

Patentdispyten mellan Samsung och Apple gällande den teknik som använts sedan första generationens Iphone för att ge en studsande effekt när användaren rullar till slutet av exempelvis hemskärmen kulminerade förra året i att domstolen ansåg Samsung skyldiga i fallet. Följden blev inledelsevis att Samsung skulle betala 1,05 miljarder dollar i skadestånd.

Domaren Lucy Koh beslutade dock att sänka skadeståndet ner till 450 miljoner dollar och beordrade en ny rättegång som skulle räkna om hur mycket skadestånd som var rimligt. I juli i år ansökte Samsung till Koh om att få hela fallet omprövat – vilket nu blivit nekat. Omprövningen av själva summan är dock för närvarande planerad att äga rum i november i år, vilket kan komma att bli den sista rättegången i åtminstone det här ärendet i USA.

Delar av patentet har ogiltigförklarats tidigare i år, men den fortsatta rättegången gäller de delar av patentet som förblivit giltiga. Värt att notera är att samma patent prövats i Japan, även där med negativ utgång för Samsung.

Källa: Cnet


Relaterade nyheter

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Carl Holmbergmcnaldothis Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

450 miljarder ska väl vara miljoner? Annars tycker jag väldigt synd om Samsung, även om det hela är löjligt ändå.

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”wargreymon”]450 miljarder ska väl vara miljoner? Annars tycker jag väldigt synd om Samsung, även om det hela är löjligt ändå.[/quote]

Det stämmer, felet är korrigerat 🙂

this
Medlem
this

Vet inte om jag orkar lyfta fråga igen, men återigen fyfan va löjliga patent.

Mikael
Medlem
Mikael

”… ett disputerat patent …”

Har patentet blivit doktor?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”mcnaldo”]”… ett disputerat patent …”

Har patentet blivit doktor?[/quote]

Disputera som akademisk term har sina rötter i ordets andra betydelse, att tvista eller bestrida. Ett disputerat patent är därmed ett bestritt patent, eller ett patent kring vilket det råder dispyt.