Förutom att släppa en teaser bara timmar efter tillkännagivandet av iPhone 4S, planerar Samsung att ta till rättsliga åtgärder mot Apple. Världens näst största halvledaraktör säger att det handlar om två patentintrång, med patent som är nödvändiga för att telekomnätverk och mobiler ska fungera tillförlitligt.

Tidsfristen ser ut att vara över för Apple. Efter att ha tackat nej till Samsungs erbjudande om förlikning i Australien, sa Samsung att chanserna till en fredlig överenskommelse mellan bolagen skulle bli näst intill omöjlig. Apple har nyligen lanserat sin nya iPhone 4S, och Samsung som tidigare bara gått emot Apple i Australien där Samsung Galaxy Tab 10.1 fortfarande inte fått lanseras, väljer nu att ta i med hårdhandskarna för att få rätt i sin sak.

Samsung har för avsikt att se till att iPhone 4S inte hinner nå ut på butikshyllorna i Frankrike och Italien.

Samsung planerar att lämna in ett tillfälligt föreläggande i Paris och Milano, där man vill att domstolarna förhindrar försäljningen av Apple iPhone 4S på respektive marknad. Samsung säger att det handlar om två patentintrång för telekommunikationsteknik som beror WCDMA-standarder och 3G. Samsung menar på att intrånget är för allvarligt för att det ska ses mellan fingrarna, och därför bör försäljning av iPhone 4S förhindras.

”Apple har fortsatt att uppenbart överträda våra immateriella rättigheter och åka snålskjuts på vår teknologi. Vi kommer följaktligen att hålla fast vid att skydda vår immateriella egendom. Samsung planerar också att begära tillfälliga förelägganden i övriga länder efter ytterligare granskning.” – Samsung

Det här är alltså bara början, på vad som kan bli en riktigt lång rättsprocess i flera länder globalt. Med tanke på vilka typer av patent det berör vågar vi påstå att det borde gälla åtminstone samtliga olanserade, och lanserade iPhone, iPad-modeller på marknaden. Tidsfristen för Apple är över, och ska vi lita på Samsung är det här bara en, av många mål i flera länder man planerat.

Relaterade nyheter:

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
hymerKogsterGhost^[Homie]Anton KarmehedCandyman Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Gustavsson
Medlem
Anton Gustavsson

Bra jobbat Samsung!

Candyman
Medlem
Candyman

WW3

Anton Karmehed
Admin

Det jag tycker är intressant är att Samsung går till medierna själva, medan Apple vad det verkat kört sina kampanjer i ”hemlighet”. Nu är ju kriget redan igång så att säga, men har en känsla av att Samsung känner att man har merparten av konsumenterna på sin sida. Frågan är om man kan behålla den martyrrollen även framöver.
It might get ugly.. 🙂

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

[quote name=”Anton Karmehed”]
It might get ugly.. :)[/quote]

Det hoppas jag verkligen, speciellt för Apple då. 🙂
Då det var dem som började med de riktigt fula metoderna, editerade bilder i Holland bland annat…

Alexander Anderson
Medlem
Alexander Anderson

[quote name=”Ghost^[Homie]”][quote name=”Anton Karmehed”]
It might get ugly.. :)[/quote]

Det hoppas jag verkligen, speciellt för Apple då. 🙂
Då det var dem som började med de riktigt fula metoderna, editerade bilder i Holland bland annat…[/quote]
Jo. tycker inte om att Samsung också håller på men bara nån ger Apple rejält med dask på fingrarna är jag nöjd.

hymer
Medlem
hymer

Hejja Samsung