Samsung visar under IFA-mässan hur man med sin nya mjukvara Side Sync kan styra sin Android-telefon genom och i sin Samsung-dator. Den komplexa mjukvaran antingen simulerar din telefon på datorskärmen eller låter dig styra med muspekaren direkt på telefonskärmen.

Samsung har en av de bredaste produktportföljerna i världen och förutom sin dominerande position på smartphonemarknaden har tillverkaren ett brett utbud av stationära och bärbara datorer. Under IFA 2013 i Berlin passade Samsung på att visa hur dessa två produktgrupper kommer att arbeta närmare med varandra i framtiden.

Side Sync är en mjukvara som enligt Samsung tagit både rejäla resurser och mängder av ingenjörer för att få till men nu är tillverkaren redo att visa upp sitt alster. Tanken är att du som sitter med en Samsung Ativ-dator, mjukvaran fungerar bara med Samsungs datorer tyvärr, samt en av företagets smartphones med Android 4.3 ska kunna styra din telefon med datorns tangentbord och mus.

Styrningen och synkroniseringen kan ske på två olika sätt, antingen genom att med emulera telelfonens mjukvara direkt på din datorskärm eller genom att expandera skrivbordet med telefonens skärm. I det senare läget kan man enkelt dra muspekaren över till telefonskärmen och navigera i Android med hjälp av mus och tangentbord. Side Sync stödjer även copy-paste mellan Windows-datorn och Android-telefonen vilket gör det lättare att sköta chat och andra funktioner i mobilen.

Samsung Side Sync fungerar på de flesta av företagets senaste Windows 8-datorer i Ativ-familjen samt företagets Galaxy-telefoner med senare versioner av Android. Våra första intryck av tekniken var positiva men det faktum att mjukvaran bara fungerar med specifika Samsung-datorer känns tyvärr som ett rejält avbräck. Samsung hävdade att mjukvarans komplexitet gjorde att man ville ha full kontroll på prestanda och stabilitet mellan telefon och dator, varför man valt att begränsa stödet till egna datormodeller. I slutändan hoppas vi trots allt att Samsung öppnar upp Side Sync även för generella datoranvändare som ofta föredrar just Android för dess öppna operativsystem.


Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Hejjs_AnKaN_Segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Vafan! Vad dåligt av Samsung att inte låta alla använda den funktionen.
Jag vill verkligen kunna använda datorn och mobilen ihop.

Frågan är dock om det skulle fungera på an S3:a då jag fortf. sitter på android version 4.1.2

Medlem
Wargreymon

Hur skiljer sig detta med OnScreenPhone som LG har?

_AnKaN_
Medlem
_AnKaN_

Brukar köra denna funktion från min stationära till min laptop via Synergy.
[url]http://synergy-foss.org/?hl=sv[/url]

Hejjs
Gäst
Hejjs

Finns ju appar som airdrop som låter en göra ganska mycket med telefonen.

Själv använder jag mightytext för att kunna se och svara på sms i datorn eller plattan. Funkar så länge telefonen är på och har uppkoppling. Den behöver inte ens vara i samma nät!