Medans ultrabreda datorskärmar fortfarande jobbar på att få ett ordentligt fotfäste på marknaden förbereder Samsung en så kallad DFHD-skärm på 49 tum i 32:9-format.

Ultrabreda skärmar med 21:9 bildförhållande har börjat bli mer och mer populära. Flera bildskärmstillverkare har lanserat modeller anpassade för spelande och andra satsar fullt ut på produktivitet med de ultrabreda skärmarna.

Dock är det till exempel många spelutvecklare som fortfarande inte implementerar fullgott stöd för 21:9-format. Trots detta så har Samsung nu planer på att lansera 2 skärmar som tar konceptet med ultrabreda skärmar till en ny nivå.

DFHD står för Double Full HD

Samsung planerar på att börja tillverka en så kallad DFHD-skärm med ett 32:9 bildförhållande och en storlek på 49 tum. Skärmen kommer i princip vara två 27 tums skärmar i samma panel. Skärmen kommer att ha en upplösning på 3 840 x 1 080 pixlar. Panelen är av VA typ och har ett kontrastförhållande på 5 000:1 samt vara välvd med en kurvatur på 1 800R. Skärmen kommer att få en uppdateringsfrekvens på 144 hertz och även ha stöd för antingen AMD Freesync eller Nvidia G-sync.

Samsung kommer även att erbjuda en mindre skärm på 44 tum. Denna modell får en upplösning på 3 840 x 1 200 pixlar och är mer eller mindre två 24 tums skärmar på 1 920 x 1 200 pixlar i samma panel. Skärmen kommer likt sitt syskon baseras på en VA-panel med en kurvatur på 1 800R och ett kontrastförhållande på 5 000:1. Skärmen ska komma i 2 olika utföranden. Ett med en uppdateringsfrekvens på 60 hertz och ett med en uppdateringsfrekvens på 144 hertz.

Massproduktionen för båda skärmarna planeras att starta under september månad 2017. Så det lär dröja till 2018 som tidigast innan vi ser dessa dyka upp på butikshyllorna. Troligtvis då med ett större fokus på produktivitet än spel och underhållning även om det kan bli ett intressant alternativ till dagens flerskärmslösningar även för gamers.

Rubrik

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulAlling Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Alling
Medlem
Alling

Hej NHW! Har kommenterat på detta förut, och denna kommentar gäller inte specifikt den här artikeln. • ”Medans” • ”2 skärmar” • ”Trots detta så har Samsung nu planer” • ”planerar på att” • ”VA typ” • ”samt vara välvd” • ”2 olika utföranden” Tycker ni hade tjänat mycket på att lägga manken till när det kommer till (skrift)språk och korrekturläsning. Jag får ofta ett talspråkligt intryck när jag läser artiklar här. Ett annat återkommande tema är märklig rytm i texten. Då vad som borde vara en mening ofta är abrupt uppdelad. I två, tre delar. Vilket gör texten svårläst.… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Personligen borde jag egentligen inte svara så jag är urusel på svenska (inte mitt första språk) Men då jag har haft många duster med språkpoliser och slagit upp en del regler på vägen så har jag fått lära mig att skriva ”VA typ” är helt korrekt då VA är en förkortning.

Sedan tycker jag personligen att just det lite mer talade språket i NHs texter som ger dem tilltalande, inte lika strama, mer avslappnande att läsa. Men smaken är som baken antar jag.