Samsung har tillkännagett sin nya SSD som drar full nytta av SATA 6.0 Gb/s-standarden och dessutom kommer med en ny kontrollerkrets. Förutom detta kan den dra nytta av de senaste NAND-minnena på 2x nm och precis som föregångaren lägger Samsung sitt fokus på OEM-marknaden för att sälja sina enheter.

Samsung PM810/SSD 470 var företagets första riktigt konkurrenskraftiga SSD på marknaden. Medan den inte erbjöd rekordhög prestanda mot exempelvis OCZ och Corsair marknadsfördes de för att vara tillförlitliga. Det här lyckades man bra med då just deras SSD:er dök upp i flera färdigbyggda system, och den senaste versionen av MacBook Air använder sig av en skräddarsydd PM810.

Samsung_PM830

Den nya PM830 ska vara en evolutionär utveckling av Samsung PM810 med två stora förändringar vilket är stöd för SATA 6.0 Gb/s och NAND-minne i 20nm-klassen (20-29nm). Tack vare den nya SATA-standarden ska SSD:n ha en prestanda på 500/350 MB/s läs och skrivprestanda. Stödet för de nya NAND-minnena ger ingen större förändring i prestanda, men väntas i det långa loppet kunna göra det möjligt att kunna sänka priserna på SSD-enheter ytterliggare.

PM830 skeppas just nu till OEM-tillverkare i storlekarna 128 GB, 256 GB och 512 GB och en enhet baserad på PM830 för konsumenter ska släppas längre fram i tiden.

Källa: Anandtech

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
flopperdlq84 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Nice!

Fast det har blivit fel i rubriken, står GB/s när det borde stå Gb/s

flopper
Medlem
flopper

stabil är a och o