Samsung går framåt som en ångvält och har en klart säkrad förstaplacering i marknadsandelar för smartphones. Samsung ligger inte på latsidan utan investerar ytterligare i utveckling och företagets nya strategichef inom teknik säger att deras produkter måste börja samarbeta bättre ihop.

Det går bra för Samsung på konsumentmarknaden och företaget ska i början av 2014 öppna två nya anläggningar för FoU (Forskning och Utveckling) i Silicon Valley med 2 000 anställda. Personen som kommer leda detta är Young Sohn som började hos Samsung i augusti som strategichef inom teknik. Young Sohn har en lång historia inom halvledarindustrin och Silicon Valley, där han bland annat var med och grundade Intels division för styrkretsar till persondatorer.Samsung_Young_Sohn

Young Sohns vision är att Samsungs produkter måste börja samarbeta bättre ihop. Medan han anser att Samsung har den bättre hårdvaran så säger han att Apple har ett väl fungerande ekosystem som binder ihop alla produkter – så bra att han själv använder Apples produkter privat. Som exempel på detta tar han upp molntjänsten Icloud och att hans familj i Sydkorea kan se hans schema, kontakter och foton utan krångel. Nackdelen är självklart att det är proprietära lösningar.

Han fortsätter med att han tror att Samsung har världens största plattform med produkter inom olika kategorier som är bra produkter i sig. Men användarupplevelsen sätter den enskilda produkten i centrum. Han vill att Samsung ska kunna erbjuda ett ekosystem som binder samman upplevelsen mellan alla deras produkter, men det ska vara ett öppet ekosystem i samarbete med deras partners.

Är ett bättre samarbete mellan dina produkter någonting som bidrar till ett köpbeslut? Och för er Apple-användare, hur mycket väger Apples tjänster in vid köp av en av deras nya produkter?

Källa: MIT Technology Review


Relaterade artiklar:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
ValdemarMarquzzUT_lol Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anton Karmehed
Admin

Måste säga att det känns uppfriskande med en sådan öppenhet om konkurrenters produkter. Särskilt i det infekterade förhållandet mellan Apple och Samsung..
Jag själv har förtvivlat svårt att se mig utan AirPlay t.ex. för uppspelning av musik. Men har faktiskt även börjat streama Netflix från plattan till Apple TV vilket är smidigt när man kör TV-serier och liknande där bild/ljudkvaliten inte är det absolut viktigaste.
Mer sånt och då gärna med öppna system såklart!

UT_lol
Medlem
UT_lol

Av titeln att döma så trodde jag att Samsung ville bli mer som Apple och stänga in oss användare i deras egna proprietära ekosystem. Skönt o höra att de nämner att det är just det de inte vill göra.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Detta är ju en självklar marknadsstrategi. Om Samsungs alla produkter är skitbra och fungerar skitbra ihop så kommer det ju inte finnas någon anledning att köpa någon annan tillverkares produkt. Jag är ingen fan boy, men så länge jag är nöjd ser jag ingen anledning att byta. Jag är personligen supernöjd med alla mina Samsungprodukter (SGS3, Tab 7.7, Micro, TV, Skrivare) och kommer säkerligen köpa Samsung igen.

Valdemar
Gäst
Valdemar

Hej – Min erfarenhet är att Samsung kör med vilseledande information. Jag köpte en 46″ TV av modernaste slag med Internet och hela paketet, 16000 bagis. När jag väl installerat det hela och erfor att Internet inte fungerade och ringde Samsung kundtjänst fick jag reda på att man minimum måste ha en 10mbit internetanslutning. Skipratet om Smart TV var inte särskilt smart – lura folk med vilseledande info.Börja med att hålla Er till sanning och berätta verkligheten som den är – det är bara folk i större orter, städer och utvecklade länder som kan få 10mbit hastigheter. Hut går hem… Läs hela »

Medlem
Pär

[quote name=”Valdemar”]När jag väl installerat det hela och erfor att Internet inte fungerade och ringde Samsung kundtjänst fick jag reda på att man minimum måste ha en 10mbit internetanslutning./s[/quote]

Hastigheten har inget med om det ska fungera eller inte. Men att det fungerar som det tänkt vid en hastighet av 10mbit.
Om det inte fungerar alls så är det något annat som är fel. Sen är det väll mest upp till försäljarna och inte produkten att när det kommer till vilseledande information. Skulle det nu stå fel på en kartong eller manual så är det bara att kontakta företaget och byta.

Medlem
Calle2003

[quote name=”Anton Karmehed”]Måste säga att det känns uppfriskande med en sådan öppenhet om konkurrenters produkter. Särskilt i det infekterade förhållandet mellan Apple och Samsung.. Jag själv har förtvivlat svårt att se mig utan AirPlay t.ex. för uppspelning av musik. Men har faktiskt även börjat streama Netflix från plattan till Apple TV vilket är smidigt när man kör TV-serier och liknande där bild/ljudkvaliten inte är det absolut viktigaste. Mer sånt och då gärna med öppna system såklart![/quote] Fungerar Airplay bättre än DLNA? Jag kan nämligen streama foton och musik utan problem med DLNA via PS3 till TV:n men när ska streama… Läs hela »