Smartphones får genomlida en hel del under sin livstid och nu passar Samsung på att visa några av de sätt man använder för att testa stryktåligheten på sina telefoner. Bland annat genom att använda sig av en simulerad jeansrumpa, tusentals knapptryckningar och vatten.

Samsung säljer flest smartphones i världen för tillfället och det betyder också att man troligtvis får jobba en hel del med produktreturer och garantiärende. För att minimera kostnaderna för detta använder man sig, precis som sina konkurrenter, av en mängd olika metoder för att testa hållbarheten i sina telefoner – en del mer okonventionella än andra.

Samsung har nu släppt en koreansk videogenomgång av några av sina styrktålighetstester där vi ser hur man simulerar 200 000 knapptryckningen, böjer och vrider telefonerna, bombar dem med vatten och till och med simulerar hur någon sätter sig på telefonen.

Huruvida Samsung har mer eller mindre omfattande kvalitetstester på sina produkter jämfört med konkurrenterna låter vi vara osagt. Men det står i alla fall klart att det ligger en hel del tester bakom de modeller som väl hittar ut på butikshyllorna.


Relaterade artiklar:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
MohammedACDCミッコLaglord3n-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ralatek
Gäst
ralatek

Tappade min sgn2 från 2 m igår ner på dörrmattan. Ingen synlig skada.

Sebbe
Medlem
Sebbe

Undrar om samsungs telefoner har skitbra kvalité? 😆

-Boris-
Medlem
-Boris-

Min SGSII har flugit ur fickan när jag hoppat så att den flugit i en vid båge och landat på kullersten och sedan kanat ett par meter. Tappats i klinkers, asfalt, betong upprepade gånger. Lite småmärken i sidorna bara. Köpt på releasedagen och fungerar prima ännu. 🙂

Laglord3n
Gäst
Laglord3n

Simulerad rumpa? Jag tror det är nåt sätt att klara sig mot Apple, men jag vet inte om det hjälper för nåt större Arsle än Apple är det nog omöjligt hitta 😀

ミッコ
Gäst
ミッコ

jag har en gammal galaxy 5 och den har ramlat ner några gånger på golvet så att batteriet har flygit ut och den fungerar fortfarande

ACDC
Gäst
ACDC

Har en Nokia 3310 och den har ramlat ner några gånger så att golvet har flugit ut i bågar och batteriet fungerar fortfarande derp.

Man tar hand om sin telefon så fungerar den helt enkelt. Har en samsung btw.

Mohammed
Gäst

Hej.
Dat kan vara så men min telefons display har fåt en sprika i kanten och vet inte äns när o hur har det komit. på o av knapen var ned trykt redan från fabriken. Kanske testades därför blev det intryckt.
telefonen är rätt telfon att använda o mycket bättre än Iphone 4s jag har de oxå. det ända nack delen med den är när man ringer ett samtal och läger på den då tar det lååååååååååååååång tid på sig att komma till rätta för att ringa näste samtal. gör nåt Samsun för det