Samsung är en av de flitigaste bildpanelsutvecklarna på marknaden och tillverkaren har inte bara en stark närvaro på bildskärmsmarknaden men är även en gigant på TV-marknaden. Nu har företaget visat upp en ny LCD-panel som med namnet Super PLS ska vara bättre än den populära IPS-panelen på de flesta punkter.

Samsung menar att den nya Super Plane to Line Switching-tekniken ska göra det möjligt att förbättra de redan imponerande betrakningsvinklarna hos In Plane Switching-tekniken med upp till 100%. Samtidigt som man ökar ljusstyrkan med 10% och sänker tillverkningskostnaderna med 15% jämfört med IPS-paneler.

Samsung sägs tagit 30 olika patent för att utveckla sin nya LCD-teknik och med stöd för WXGA-upplösningar (1366×768 pixlar) ska Super PLS-tekniken främst vara riktad mot smartphones och surfplattor. Något som låter som en trevlig utmanare till Apples högupplösta IPS-skärm som gjort sig känd under namnet Retina Display.

Masstillverkningen väntas dra igång under första kvartalet 2011 och förhoppningsvis ser vi produkter på marknaden med den nya LCD-tekniken kort därefter.

spls

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid