Small preview image

Samsung har nu meddelat att man är de första som tagit fram testexemplar av Solid State Drives med SATA II gränssnittet. Samsung har tagit fram både en 1.8″ och en 2.5″ modell med 64GB lagringskapacitet där båda alltså använder sig av SATA II som ska ge hårddiskarna en skrivprestanda på 100MB/s och en läshastighet på upp till 120MB/s. Det är imponerande siffror inte bara för 1.8″ marknaden utan även för hårddiskmarknaden generellt. Samsung är också ganska självsäkra när man officiellt siktar in sig på högprestanda PCs och lagringsservrar med sina nya SSD enheter.
Flashminneskretsarna som används i Samsungs nya enheter är av SLC (Single-level-cell) modell och har en densitet på 8Gb med sin 50nm tillverkningsteknik.


The new SATA II SSD has a 3.0 gigabit-per-second (Gbps) interface speed which is twice as fast as its SATA I predecessor. Moreover, the SATA II SSD requires only half as much power as the 1.9 watts consumed by hard drives now used in notebook PCs and only one-tenth the power consumed by enterprise-class 15,000rpm hard drives in servers.


Samsung har inte avslöjat några priser på sina kommande SSD-enheter men vi ser verkligen fram emot att se mer av dessa, speciellt prestandatester. Här nedan är en jämförelse av olika 1.8″ hårddiskar som visar några av de största skillnaderna mellan vanliga mekaniska hårddiskar och SSD enheter.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid