Samsung ångar på i den mobila sektorn och medan man plockar marknadsandelar från Apple och andra konkurrenter med sin Galaxy-serie av smartphones arbetar företaget vidare med nya produkter. En av dessa är en klocka, troligtvis av smartare slag. Något även Apple ryktats arbeta med.

Det är Samsungs mobilchef Lee Young Hee som i en interjvu med Bloomberg rakt ut bekräftat att företaget arbetar på flera olika nya produktgrupper, däribland en klocka.

“We’ve been preparing the watch product for so long,”[…] “We are working very hard to get ready for it. We are preparing products for the future, and the watch is definitely one of them,” säger Lee Young Hee i intervjun.

Även om Samsungchefens uttalande är som en syndaflod av information jämfört med den mur av tystnad konkurrenten Apple brukar bjuda på är det locket på när Bloomberg vill prata om detaljerade specifikationer. Att Samsung nu tydligt markerar att företaget arbetat på en klocka under längre tid känns däremot som en passning till andra konkurrenter och då inte minst Apple som ryktats arbeta på sin egen smartklocka sedan en tid tillbaka.

Analytiker är åtminstone tvärsäkra på att mobiltelefoner och elektronik vi bär på oss likt kläder eller accessoarer är något vi kommer att få se mycket av framöver. Om det blir Apple, Samsung eller någon annan tillverkare som drar det längsta strået är oklart, men runt 60 miljarder dollar ligger i potten. Det är vad den globala klockmarknaden väntas generera i försäljning under 2013.

Relaterade artiklar:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Segen01JonasenTempelHerr Nilsson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

Telefonerna har blivit så stora att folk inte orkar ta fram dom längre. Så man måste uppfinna mindre enheter som kommunicerar med mobilen.

Jag finner detta skrattretande.

Herr Nilsson
Gäst
Herr Nilsson

Är klockan ARM-baserad? 😉

Tempel
Medlem
Tempel

Hade ju hellre sett en mer avancerad blåtandshistoria ala Jabra Street med display än en klocka.

Jonasen
Gäst
Jonasen

Men hur kan detta spridas som en nyhet Sony har haft detta 2 år redan.
http://www.sonymobile.com/se/products/accessories/smartwatch/

Segen01
Gäst
Segen01

[quote name=”Jonasen”]Men hur kan detta spridas som en nyhet Sony har haft detta 2 år redan.
http://www.sonymobile.com/se/products/accessories/smartwatch/%5B/quote%5D

Fast nu pratas det om Samsung och inte om smarta klockor generellt.