Som en av de ledande hemelektronik och datorföretagen på marknaden är koreanska Samsung en viktig kugge i IT-branschen. Var det är uppseendeväckande att nu chefen för minnesdivisionen på Samsung går ut och jämför Windows 8 med den kritiserade plattformen Windows Vista.

I en samtal med The Korea Times ska Jun Dong-soo varit minst sagt kritisk till Microsoft och gett företaget flera kängor för de senaste produkterna man lanserat. Bland annat gav han sig på det nya operativsystemet Windows 8 som enligt Jun ska vara en av anledningarna till att PC-marknaden har det svårt.

“The global PC industry is steadily shrinking despite the launch of Windows 8.”[…]“I think the Windows 8 system is no better than the previous Windows Vista platform.” ska Jun sagt till reportrar på Korea Times.

Att jämför Windows 8 med Vista som är ett av Microsofts största skamfläckar på de senaste åren är knappast ett gott betyg och när det kommer från en chef på ett av marknadens största och mest inflytelserika företag lär det svida ordentligt hos mjukvarutillverkaren.

”Dålig efterfrågan på Microsoft Surface”

Surface_CoversTyvärr för Microsofts del var Jun inte färdig efter sågningen av Windows 8 utan fyllde då på med en salva mot Microsofts Surface-surfplattor.

“[Microsoft’s] rollout of its Windows Surface tablet is seeing lackluster demand,”[…] “Meanwhile, previous vigorous pitches by Intel and MS for thinner ultra-books simply failed and I believe that’s mostly because of the less-competitive Windows platform.” fortsatte Jun.

Att ge Microsoft all skuld för PC-marknadens kräftgång är kanske inte helt rättvist men helt klart är det många företag som är allt annat än imponerade av Windows 8 och dess inverkan på PC-försäljningen. Vad tycker ni läsare som använder operativsystemet, är Windows 8 verkligen lika illa som Windows Vista?

Källa: Korea Times via Businessinsider


Annons

27
Leave a Reply

Please Login to comment
27 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
triDavePeter PerssonViking1962Sebbekentolas Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

Bästa OS jag använt är Windows 8.
kräver dock lite mer av användaren i att lära sig, inte helt självklart för en desktop användare.För egen del har jag svårt att förstå att funktioner som ofta används inte finns direkt tillgängliga. tex stänga av datorn….

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”flopper”]Bästa OS jag använt är Windows 8.kräver dock lite mer av användaren i att lära sig, inte helt självklart för en desktop användare.För egen del har jag svårt att förstå att funktioner som ofta används inte finns direkt tillgängliga. tex stänga av datorn….[/quote] hmm,antar att allt beror på. Helt klart så är Win8 inte lika illa som Vista var i början men att det är onödigt är helt klart. Windows har tagit bort för mycket. Man är tvungen att gräva i hkml:en för mycket för att få det att funka ordentligt. Alla säkerhets inställningar, ssh socket 5 problemen vägran… Läs hela »

Medlem
Json_81

Vista var ju en total katastrof när det kom, Win8 var stabilt.
Men sen vet jag inte om det finns så mycket mer positivt att säga.

Har kört det ett tag på speldatorn för att testa, men skulle inte vilja ha det på huvuddatorn.

this
Medlem
this

Ja nästan iaf, blir inte alls kompis med det systemet. Använder det förvisso inte dagligen men de gånger jag har använt det har det varit allt annat än en positiv upplevelse. Dock skulle jag vilja testa det med en touch skärm, vilket jag hittils inte har gjort.

Saknar dessutom transparens, tycker det ger ett skönt intryck, tycker iaf inte de borde ha tagit bort det helt. Sen kan man ju förstå att de vill ha det inaktivt för slöare system.

Tempel
Medlem
Tempel

Det är faktiskt så illa att man kan säga ”kom tillbaka Windows Vista, allt är förlåtet”.

infexis
Gäst
infexis

Hade w8 ett tag men gillade inte den. Varje gång jag fick problem med något trodde jag alltid att det är den det beror på, och det gjorde det i många fall fast kanske inte alltid. Är tillbaks på w7 sedan ett par veckor och trivs super!

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Json_81″]Vista var ju en total katastrof när det kom, Win8 var stabilt.Men sen vet jag inte om det finns så mycket mer positivt att säga. Har kört det ett tag på speldatorn för att testa, men skulle inte vilja ha det på huvuddatorn.[/quote]Win8 stabilt? Vi provade på 5 datorer på jobbet och de kraschade par gånger om dagen, oförklarliga reboots, drivisar som inte alls fungerar och lite andra roliga små fel. Nu kör vi i och för sig en hel del av vad många skulle kalla udda program men det ska det inte vara sådana här problem när samma… Läs hela »

Sebbe
Medlem
Sebbe

Skulle inte ens köra windows 8 mot betalning!

triDave
Gäst

Windows 8 är säkert bra, men inte i min situation, jag jobbar som konsult åt många större kunder i Sverige och de kräver alla olika VPN-inloggning. Flera virtual adapters verkar vara dödsstötten för win8, alt att programmena inte hunnits med att uppgradera. Jag har minst två ”bluescreens” i veckan, med win7 hade jag bara en i månaden.

På min stationära har jag virtualiserat varje kund så då fungerar det hel bra, men det klarar inte min bärbaras hårddisk av.

Question_Tech
Gäst
Question_Tech

Förstår inte vad en del har emot Windows 8 jag tycker det funkar alldeles utmärkt mycket snabbare än Windows 7, och tusen gånger roligare att använda en Apples mög OS som bara krånglar hela tiden, har haft Macbook pro den senaste tiden innan jag nu byte till en Ultrabook med Windows 8 snacka om skillnad man får saker gjort och man kan ändra gränssnittet och man hittar gratis program som inte kostar skjortan jag är helt konverterad, hädan efter blir det bara ”Windows 8 all the way” för mig mig 😆 Efter som Apple ägare inte har nån humor så… Läs hela »

flopper
Medlem
flopper

För min användning så fungerar windows 8 klockrent, snabbt kvick respons.appar sidan använder jag windows knappen för att ha en översikt av alla program visuellt, vilket är sällan då jag fäst alla jag använder på aktivitetsfältet.snabbare och effektivare än Windows 7 och Vista. Jag ställer krav på snabbhet och allt ska bara fungera kvickt. Windows 8 under huven gör detta möjligt och är som sagt supernöjd. Är supernöjd förutom när man ska ned och jobba med de inre bitarna.windows writer mail tex de på microsoft som gjorde det programmerat skulle anställas för Nästa OS då det är det bästa användarvänliga… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Json_81″]Vista var ju en total katastrof när det kom, Win8 var stabilt.
Men sen vet jag inte om det finns så mycket mer positivt att säga.

Har kört det ett tag på speldatorn för att testa, men skulle inte vilja ha det på huvuddatorn.[/quote]

Inte en chans att det är stabilt. Har aldrig haft så mycket blåskärmar på nåt Windows som Windows 8, jo kanske på första Windows 95

kentolas
Gäst
kentolas

WIndows 8 är ju jättelätt och snabbt och stabilt.
Tom farmor klarar av att använda win8.
Vista fick man bluescreens med hela tiden.
Så att jämnföra med det är iq-befriat.

Klarar man inte att lära sig windows8 bör man inte använda en dator för det är knappast svårt.

Windowsknappen + q om du har problem.

kentolas
Gäst
kentolas

[quote name=”Viking1962″][quote name=”Json_81″]Vista var ju en total katastrof när det kom, Win8 var stabilt.
Men sen vet jag inte om det finns så mycket mer positivt att säga.

Har kört det ett tag på speldatorn för att testa, men skulle inte vilja ha det på huvuddatorn.[/quote]

Inte en chans att det är stabilt. Har aldrig haft så mycket blåskärmar på nåt Windows som Windows 8, jo kanske på första Windows 95[/quote]

Du kanske har hårdvaruproblem. Eller felaktig drivare som är gjord för något annat os egentligen. tänk till.

Tempel
Medlem
Tempel

En del skriver att det är jättelätt, det är barnleksaker också för en vuxen. Problemet är man förenklat det för mycket. Jag antar ingen här kör med alla hjälpmedel som finns för synskadade i sitt windows. Windows 8 är ett windows med alla hjälpmedel för de som är lågt begåvade påslaget. Gör man bara tre saker på sin dator men inte samtidigt så är säkert Win 8 en förbättring men jag trodde faktiskt att folk här använde sina datorer lite mer avancerat än så. Det är ju lägre än SweC nivå.

Fredrik K
Medlem
Fredrik K

[quote name=”Viking1962″][quote name=”Json_81″]Vista var ju en total katastrof när det kom, Win8 var stabilt.Men sen vet jag inte om det finns så mycket mer positivt att säga. Har kört det ett tag på speldatorn för att testa, men skulle inte vilja ha det på huvuddatorn.[/quote] Inte en chans att det är stabilt. Har aldrig haft så mycket blåskärmar på nåt Windows som Windows 8, jo kanske på första Windows 95[/quote] Tror mer på problem med instabila drivrutiner snarare än att det är i Windows 8 i sig som är orsaken. Jag kan förstå kritiken mot ”Metro” när operativsystemet körs på… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”Fredrik-K”]Tror mer på problem med instabila drivrutiner snarare än att det är i Windows 8 i sig som är orsaken. [/quote] Må hända att det är instabila drivisar men det är absolut ingen anledning för ett OS att gå till blåskärm. I Win7 så kraschade inte en strulande drivis datorn så varför skulle Win8 göra det, känns som ett steg åt fel håll. Som jag när jag sitter och utvecklar drivrutiner råkar ut för ett och annat fel ibland men i Win7 startat drivrutinen om och fungerar inte det så slutar enheten att fungera eller som med grafik, mus,… Läs hela »

kentolas
Gäst
kentolas

[quote name=”triDave”]Windows 8 är säkert bra, men inte i min situation, jag jobbar som konsult åt många större kunder i Sverige och de kräver alla olika VPN-inloggning. Flera virtual adapters verkar vara dödsstötten för win8, alt att programmena inte hunnits med att uppgradera. Jag har minst två ”bluescreens” i veckan, med win7 hade jag bara en i månaden.

På min stationära har jag virtualiserat varje kund så då fungerar det hel bra, men det klarar inte min bärbaras hårddisk av.[/quote]

Skulle rekomendera dig att köra windows server 2012 istället.

kentolas
Gäst
kentolas

[quote name=”Sebbe”]Skulle inte ens köra windows 8 mot betalning![/quote]

Har du kan du ha en åsikt utan att ha prövat?

Medlem
WIRN

Ja, bara det inte är Windows Milenium-dåligt!

kentolas
Gäst
kentolas

[quote name=”Fredrik-K”][quote name=”Viking1962″][quote name=”Json_81″]Vista var ju en total katastrof när det kom, Win8 var stabilt.Men sen vet jag inte om det finns så mycket mer positivt att säga. Har kört det ett tag på speldatorn för att testa, men skulle inte vilja ha det på huvuddatorn.[/quote] Inte en chans att det är stabilt. Har aldrig haft så mycket blåskärmar på nåt Windows som Windows 8, jo kanske på första Windows 95[/quote] Tror mer på problem med instabila drivrutiner snarare än att det är i Windows 8 i sig som är orsaken. Jag kan förstå kritiken mot ”Metro” när operativsystemet körs… Läs hela »

kentolas
Gäst
kentolas

[quote name=”Tempel”]En del skriver att det är jättelätt, det är barnleksaker också för en vuxen. Problemet är man förenklat det för mycket. Jag antar ingen här kör med alla hjälpmedel som finns för synskadade i sitt windows. Windows 8 är ett windows med alla hjälpmedel för de som är lågt begåvade påslaget. Gör man bara tre saker på sin dator men inte samtidigt så är säkert Win 8 en förbättring men jag trodde faktiskt att folk här använde sina datorer lite mer avancerat än så. Det är ju lägre än SweC nivå.[/quote] Förstår inte vad du menar jag om någon… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”kentolas”][quote name=”Viking1962″][quote name=”Json_81″]Vista var ju en total katastrof när det kom, Win8 var stabilt.Men sen vet jag inte om det finns så mycket mer positivt att säga. Har kört det ett tag på speldatorn för att testa, men skulle inte vilja ha det på huvuddatorn.[/quote] Inte en chans att det är stabilt. Har aldrig haft så mycket blåskärmar på nåt Windows som Windows 8, jo kanske på första Windows 95[/quote] Du kanske har hårdvaruproblem. Eller felaktig drivare som är gjord för något annat os egentligen. tänk till.[/quote] Hårdvaruproblem? inte en chans. Mina datorer funkar skitbra. Varför skulle det vara… Läs hela »

Sebbe
Medlem
Sebbe

[quote name=”kentolas”][quote name=”Sebbe”]Skulle inte ens köra windows 8 mot betalning![/quote] Har du kan du ha en åsikt utan att ha prövat?[/quote] Till att börja med: Hur vet du att jag inte har provat? Jag har prova flera versioner av windows 8 från beta till fullverioner, varav RC var värst och har haft problem med så enkla saker som som blåskärm när man flyttar musen(!) En Blu-ray enhet ”brann upp” efter installation av Windows 8 RC eftersom skivan spann upp till 8000x, svårt att avgöra om det beror på windows iof. En disk med windows 7 1TB, partioneras [Windows 7][Windows 8]… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Sebbe”][quote name=”kentolas”][quote name=”Sebbe”]Skulle inte ens köra windows 8 mot betalning![/quote] Har du kan du ha en åsikt utan att ha prövat?[/quote] Till att börja med: Hur vet du att jag inte har provat? Jag har prova flera versioner av windows 8 från beta till fullverioner, varav RC var värst och har haft problem med så enkla saker som som blåskärm när man flyttar musen(!) En Blu-ray enhet ”brann upp” efter installation av Windows 8 RC eftersom skivan spann upp till 8000x, svårt att avgöra om det beror på windows iof. En disk med windows 7 1TB, partioneras [Windows 7][Windows… Läs hela »

Peter Persson
Medlem
Peter Persson

Jag kör Windows 8 på en Desktop. Funkar helt utan problem.
Jag skaffade både Vista och Windows 7 när de först kom. Enligt mig är Vista helt klart sämst av de tre; fast jag hade aldrig några större problem med Vista heller.

Att jämföra Windows 8 med Vista är dock lite pinsamt. Tråkigt att ett sådant uttalande ska komma ifrån ett företag som jag gillar. (Låter snarare som något Apple skulle kunna hitta på.)

triDave
Gäst

[quote name=”kentolas”][quote name=”triDave”]Windows 8 är säkert bra, men inte i min situation, jag jobbar som konsult åt många större kunder i Sverige och de kräver alla olika VPN-inloggning. Flera virtual adapters verkar vara dödsstötten för win8, alt att programmena inte hunnits med att uppgradera. Jag har minst två ”bluescreens” i veckan, med win7 hade jag bara en i månaden. På min stationära har jag virtualiserat varje kund så då fungerar det hel bra, men det klarar inte min bärbaras hårddisk av.[/quote] Skulle rekomendera dig att köra windows server 2012 istället.[/quote] Förstår inte varför jag skulle köra windows server 2012, skitdyr… Läs hela »