Samsung presenterar i dag en lite udda bildskärm för gaming. Samsung Odyssey Ark är en 55 tum välvd bildskärm med 16:9-ratio som kan ställas på högkant. Det är alltså typ en väldigt välvd TV.

Samsung Odyssey-serien har gjort sig känd för sina kraftigt välvda bildskärmar. Odyssey G9 är till exempel en så kallad super ultrawide-skärm med 32:9-format som mäter 49 tum över diagonalen. Nya Samsung Odyssey Ark saknar syskonens extremt breda format. Den har istället ett traditionellt 16:9-format men gör det över 55 tum. Den behåller syskonens kraftigt rundade design, som ska skapa en omslutande känsla och bättre betraktningsvinklar för användaren över det stora formatet.

En unik funktion för skärmen är stativets möjlighet att rotera till porträttläge. Det är visserligen inte unikt för en 16:9-skärm men det är helt klart ovanligt för en skärm som mäter 55 tum. Vi pratar trots allt om en PC-bildskärm som är lika stor som många TV-apparater.

Samsung har varit väldigt fåordiga kring sin nya bildskärm. Vi har inte fått veta när den ska lanseras eller vad den kostar. Vi har inte ens fått många tekniska detaljer för den. Vi vet i alla fall att den ska ha 4K-upplösning. Det låter kanske bra men 4K-upplösning är inte särskilt mycket över det stora formatet, särskilt inte med tanke på att den kraftiga välvningen ser ut att uppmuntra användaren att sitta relativt nära bildskärmen.

I denna videon kan ni se Joel och Anton på kontoret med en 55 tum bildskärm respektive 49 tum välvd bildskärm.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid