Samsung har ett enkelt recept på att kontra konkurrerande tillverkares produkter – lansera en eller flera egna modeller i samma segment. Apples lansering av Ipad mini har nu fått Samsung att krydda sitt utbud av surfplattor och snart kommer Galaxy Note 8.0 att ta upp jakten på Apples minsting.

Samsung Galaxy Note 8.0 har varit på tapeten under en längre tid och nu har surfplattan så även fångats på bild. Bilden som ser ut att komma från någon form av produktdokument visar surfplattan både fram- och bakifrån där vi kan konstatera att själva industridesignen följer samma linjer som exempelvis Galaxy S III och Galaxy Note II. Relativt mjuka linjer och förhållandevis smala skärmkanter kring den 8 tum stora skärmen.

Skärmen ska enligt specifikationer på bilden få en upplösning på 1 280 x 800 pixlar och den stora frågan är om det rör sig om en Super amoled-panel eller en LCD-motsvarighet. Andra specifikationer som syns är en fyrkärnig processor på 1,6 gigahertz, 2 gigabyte internminne, 16 gigabyte lagringsutrymme och microSD-läsare, 5 megapixelkamera baktill och 1,3 megapixelkamera framtill samt stöd för HSPA+ med mobila hastigheter på maximalt 21 megabit per sekund.

note82

Vad som är unikt i jämförelse med Ipad mini är den medföljande kapacitiva pekpennan S-pen. Om S-pen skiljer sig något från den modell vi ser i Galaxy Note II eller Note 10.1 är däremot oklart. Operativsystemet blir givetvis Android, men vilken version och om Samsung gjort några uppdateringar i sin Note-mjukvara är inte bekräftat.

Samsung väntas lansera Galaxy Note 8.0 under Mobile World Congress 2013 som går av stapeln i slutet på februari månad. När surfplattan finns på butikshyllan och till vilket pris är oklart.

Källa: Phandroid


9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MarquzzMorkulAnton KarmehedJonHolstein Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Clarence Hogland

Finner detta så otroligt bra men ändå dåligt.
Förstår inte hur våra Svenska mobil medier har kunnat undgå hur Samsung har ljugit och behandlat deras inspirations källor, dev communitiet(facto kvarstår, android överlag har tjänat oerhört mycket på xda/kangers och tagit väldigt mycket ifrån dessa och givit löften som dom nästan alltid bryter) men världen går dessa nitiska utvecklare förbi och lovordar dessa OEMs och öser floskler över dom utan att se sig om.

Om inte annat så är det kul att se att hårdvaru utvecklingen går framåt. Även om, som i detta fall, inte är någon utveckling precis.

JonHolstein
Gäst
JonHolstein

Hur vet ni att det är Apples mini sin inspirerat denna skapelse?
Jag har länge tyckt det vore intressant med en mindre Note-tablet, för att ersätta anteckningsblock.
En tablet som är nog liten att ta med i stort sett överallt och som man kan ha liggandes i närheten, jämt.

Samsung kanske var inne på samma spår?
Jag har till och med skrivit kommentarer om detta innan iPad Mini introducerades.

Samsung har dessutom haft tablets med skärm kring 8 tum sedan tidigare.

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”Anton Karmehed”]Vet inte om jag hänger med riktigt i ditt resonemang. Menar du att denna nyhet öser lovord över Samsung? För om något var det en pik till att man trycker ut nya modeller i tid och otid. 🙂[/quote] Inte riktigt, svårt att inte skriva om Samsung då de pumpar ut modell efter modell. Det jag syftar till är att ingen förutom vissa mindre Tyska, Portugisiska och Amerikanska sidor har vågat tagit upp saken och skrivit om det. Klandrar er inte, det är en lång soppa som snart har pågått sen S2an släpptes men de riktiga problemen dök inte… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”GammalRäv”][quote name=”Anton Karmehed”]Vet inte om jag hänger med riktigt i ditt resonemang. Menar du att denna nyhet öser lovord över Samsung? För om något var det en pik till att man trycker ut nya modeller i tid och otid. 🙂[/quote] Inte riktigt, svårt att inte skriva om Samsung då de pumpar ut modell efter modell. Det jag syftar till är att ingen förutom vissa mindre Tyska, Portugisiska och Amerikanska sidor har vågat tagit upp saken och skrivit om det. Klandrar er inte, det är en lång soppa som snart har pågått sen S2an släpptes men de riktiga problemen dök… Läs hela »

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”Morkul”]Du får gärna underutveckla vad det är du syftar på. Låter nämligen lite som du har läst extremt Apple inriktade tidningar, men jag kan ha fel eftersom jag inte förstår vad du syftar på. Speciellt det där med att de har tagit saker och bryter löften.[/quote] Ush nej nej, håller mig undan från Apple, men färgad det är jag. Suttit på XDA i flera år nu. Inget man kommer undan utan att få en liten annorlunda bild. Det jag syftar till är hur Samsung skickade ut telefoner till devs på xda. Man hjälpte dom och dom i sin tur… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

[quote name=”GammalRäv”][quote name=”Morkul”]Du får gärna underutveckla vad det är du syftar på. Låter nämligen lite som du har läst extremt Apple inriktade tidningar, men jag kan ha fel eftersom jag inte förstår vad du syftar på. Speciellt det där med att de har tagit saker och bryter löften.[/quote] Ush nej nej, håller mig undan från Apple, men färgad det är jag. Suttit på XDA i flera år nu. Inget man kommer undan utan att få en liten annorlunda bild. Det jag syftar till är hur Samsung skickade ut telefoner till devs på xda. Man hjälpte dom och dom i sin… Läs hela »

Medlem
Clarence Hogland

[quote name=”Morkul”]

En del av det handlar nog om vilken person på företaget man får kantakt med. Vet att vissa personer ska undvikas då de har en tendens till att inte rapportera verkligheten till sina chefer, de tar äran för andra arbete.[/quote]

Haha fy vad klockrent. Själv så involvera man sig inte med Sony förens förra halvåret och då var allt så otroligt underbart och dom har ändrats rätt mycket som jag förstår det. Men som du säger, rätt person annars så är det dömt på förhand.

Marquzz
Medlem
Marquzz

Angående Ipad mini så tror jag detta bara var ett sammanträffande då det ändå var dags för Samsung att släppa en ny 7-8″ platta, det var ju ett år sedan Tab 2 7″ släpptes.

Har en Tab 7.7 som är grym fortfarande, trots att den är 1 1/2 år gammal vid det här laget. Det ändå jag saknar är lite högre upplösning, 1920×1080 hade inte varit så dumt. Blir nog en ny ~7″ platta så fort någon släpper nåt med högre upplösning.