Windows Phone 7.5, mera känt under sitt kodnamn Mango har funnits ute ett tag och det är mer eller mindre tillverkarnas sak att släppa telefoner med stöd för det. Samsung presenterar Omnia W som förutom Mango, kommer med en enkelkärnig processor på 1,4 GHz och en bärbar router för att dela sitt nätverk.

Samsungs Omnia W blir företagets första smartphone med Windows Phone 7.5 Mango, som enligt Microsoft ska innehålla över 500 nya funktioner och förbättringar mot Windows Phone 7.0. Samsung tar nytta av alla de funktioner Mango har att bjuda på, speciellt en som låter extra intressant men först tittar vi på telefonens övriga specifikationer.

Samsung Omnia W får en 3,7″-skärm med en upplösning på 800 x 480 och en SoC med en ARM Cortex-A9-kärnor klockad till 1,4 GHz som paras ihop med 512 MB RAM. Telefonen har 8 GB inbyggt internminne, Bluetooth 2.1, USB 2.0 och 802.11 b/g/n WiFi. Vi ser även stöd för mobilt bredband med HSPA+ 900/2100 för överföring på upp till 14,4 mbps, och edge/gprs 850/900/1800/1900. Omnia W får en 5 megapixel-kamera med autofokus och blixt i form av en LED-lampa.

Annons

Samsung erbjuder även möjligheten att kunna titta på bilder, film eller lyssna på musik som finns i hemmets eller arbetsplatsens interna nätverk direkt i Omnia W med hjälpav Samsungs Allshare via dlna. Windows Phone 7.5 Mango kommer också med en nyhet för företag värd att nämna vilket är krypterad e-post som inte går att vidarebefordra eller läsa på andra telefoner. Även fullt stöd för Office är inbyggt där man kan öppna, redigera och spara filer.

Samsung_Omnia_W

Det Samsung Omnia W kommer, som får ses som ett sätt att särskilja sig från andra tillverkare är att den kommer med inbyggd router. Omnia W kan med hjälp av den, dela sitt mobila bredband till andra smartphones, surfplattor eller bärbara datorer runt omkring. Allt som ska behöva göras är att aktivera funktionen så kan dina vänner, kollegor eller familjemedlemmar söka efter telefonen och koppla upp sig mot nätet, precis som med ett vanligt trådlöst nätverk.

Batteriet lägger sig på 1 500 mAh och telefonen kommer i dimensionerna 115,9 x 58,8 x 10,9 mm med en vikt på 115,3 gram. Lanseringen av Omnia W sker i november, med ett rekommenderat pris för återförsäljare på 3 600 kr.

Annons
Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedSwedish BerserkMooDHooD Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
MooDHooD
Medlem
MooDHooD

Hur skiljer sig detta från andra smartphones som kan trådlös teethering?

Medlem
WIRN

[quote name=”MooDHooD”]Hur skiljer sig detta från andra smartphones som kan trådlös teethering?[/quote]
Nyheten är väl att det nu går till windows mobile. Med 7an gick det inte men med 7,5 går det. Eller?

Svensken
Medlem
Svensken

Ser fin ut. Jag hade dock hoppats på WP lurar för under 3000 kronor. Ser svårt ut just nu dock. Hur många lurar har Samsung på gång nu till Mango? Verkar som de satsar mer på sitt egna Bada än WP om man tänker på antalet lurar som de lanserar.

Anton Karmehed
Admin

[quote name=”MooDHooD”]Hur skiljer sig detta från andra smartphones som kan trådlös teethering?[/quote]
Som Wirn är inne på, det handlar om att vi för första gången ser stöd för detta på WP7 plattformen. Det sades tidigare att stödet skrotades från Mango så det kan tom vara så att det är upp till tillverkarna att klämma in detta, ska undersöka lite närmare om det.