Small preview image

Sapphire är en av AMD:s närmaste partners och man verkar nu utnyttja detta för att bli först ut med ett Radeon HD 5970-grafikkort utrustat med 4GB GDDR5-minne. SAPPHIRE HD 5970 4G TOXIC Edition använder sig av två Cypress grafikkretsar klockade till hela 900MHz. Vilket tillsammans med en saftig 4GB minnesbuffert klockad till 4800MHz lägger grunden för imponerande prestanda.



Denna specialmodell av AMD:s dubbel-GPU grafikkort gjorde sig först känd genom läckta uppgifter om ASUS ARES som gjorde att även Sapphire och XFX gav sig in i leken. Vi har redan rapporterat mycket om ASUS ARES och XFX Radeon HD 5970 4GB EF6 Black Edition Limited men nu verkar det som att Sapphire blir först ut på marknaden.



I ett pressmeddelande avslöjar tillverkaren att kortet nu börjat tillverkas och görs redo för lansering. Kortet som inte är lika extravagant som konkurrenterna har dock specifikationerna på sin sida där man med imponerande GPU-klockfrekvenser och en kylare från Arctic Cooling ska bjuda på sällsynt prestandapotential.


SAPPHIRE HD 5970 4G TOXIC Edition stödjer Eyefinity med tre skärmar och ska vi tro på de uppgifter vi fick under CeBIT lär prislappen ligga runt 9 000 kronor inklusive moms.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments