Sapphire är mest känt för sina grafikkort som AMD-exklusiv partner men företaget sysslar även med små stationära datorer, ofta kallade nettops. Nu tillkännager företag sina senaste Edge VS4 och VS8 med trimmade mått och strömsnåla AMD Trinity från A-serien processorer.

Sapphire Edge VS4 och VS8 baseras båda på en mobil variant av AMD Trinity. Men tittar vi först på de gemensamma specifikationerna mellan de båda modellerna hittar vi 2 eller 4 gigabyte RAM-minne och sett till anslutningar en ethernet, en Mini Displayport, en HDMI, fyra USB 2.0 i bak och två USB 3.0 i fronten. För trådlös kommunikation finns stöd för 802.11 b/g/n Wifi, Bluetooth 3.0 och förinstallerat kommer de båda modellerna med operativsystemet Free DOS – men officiellt stöd för Windows Vista, 7 och 8 finns. Edge VS mäter 19,8 x 18,3 x 3,0 centimeter och väger endast 680 gram.

sapphire_edgeVS_1

Skillnaden mellan de båda modellerna är valet av processor. Edge VS4 kommer med en 17 watts A4-4355M, med två kärnor klockade till 1,9 gigahertz/turboläge på 2,4 gigahertz samt grafiken Radeon HD 7400G med 192 Radeon-kärnor på 327 megahertz (424 megahertz turbo). Sett till lagring utrustas modellen med en 320 gigabytes hårddisk.

Annons

Edge VS8 är mer intressant då den kommer med AMD:s nya 19 wattsprocessor – A8-4555M med fyra kärnor på 1,6 gigahertz och turboläge på 2,4 gigahertz. Grafikdelen Radeon HD 7600G med 384 Radeon-kärnor klockade till 320 megahertz med ett turboläge på 424 megahertz är betydligt mer intressant än det vi hittar i VS4 och lagringen består av en större 500 gigabytes hårddisk.

sapphire_edgeVS_2sapphire_edgeVS_3

Den nya Edge VS-serien ska även finnas att köpa som barebone för den som vill lägga till en egen hårddisk, SSD eller installera upp till 16 gigabyte RAM-minne. Det framgår inte när Edge VS-serien ska lanseras eller vilket pris de båda modellerna kommer ligga på. Men enligt Fudzillas egna prissökmotor kommer Edge VS8 och VS4 lägga sig på 450 respektive 380 euro.


Relaterade artikar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
S0urcerr0Rdrizzitherprobjohhymer Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
hymer
Medlem
hymer

Jäkligt trevlig produkt

robjoh
Gäst
robjoh

Finns det någon möjlighet att ni kommer prova dessa? Skulle nog passa mitt behov rätt bra så är intresserad. Just nu ligger planerna på att bygga en liten stationär dator med Trinity, men jag kommer garanterat inte kunna bygga något i den här storleken.

herp
Gäst
herp

Synd att den var så ful 🙁

drizzit
Medlem
drizzit

Ser ut som dom skulle bli trevliga htpc’s men är ju ganska beroende av priset då det är ganska enkelt att sätta ihop en egen för runt 2-2.5k.

S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Tveksam prestanda och avsaknad av VESA-fäste (vilket intel nuc har) ..men fan va schysst minimalistisk design och fullspäckad med features! 🙂