Vi väntar fortfarande med iver på AMD och NVIDIA:s nya grafikkort, men fram till dess fortsätter deras partners att släppa egendesignade grafikkort baserade på deras kretsar. Den här gången handlar det om Sapphire som släpper det högst klockade HD 6950 hittills med dubbla BIOS-kretsar.

Den AMD-exklusiva partnern Sapphire visar nu upp ett nytt grafikkort, närmare bestämt deras egna HD 6950 Toxic. Grafikkortet med 2GB GDDR5 och klockfrekvenserna 880 MHz på GPU och 5200 MHz på GDDR5-minnet, någonting som gör det till det högst klockade HD 6950 från fabrik hittills.

Sapphire_HD_6950_Toxic2

Grafikkortet kommer med ett egendesignat, blått kretskort och kylning från Sapphire med Vapor Chamber-teknik som kyls med hjälp av en ensam fläkt. Man har även valt att inkludera dubbla BIOS-kretsar, någonting som borde göra det säkrar att flasha BIOS på kortet. Det möjliggör även enligt Sapphire upplåsning av kortet så det effektivt blir ett HD 6970 (men lämnar inga garantier på att det fungerar på just ditt kort). Grafikkortet kommer dessutom med en 8-pin och en 6-pin PCI-E-kontakt för strömförsörjning till skillnad från referensdesignen som bara kommer med två 6-pin.

Sapphire_HD_6950_Toxic3

Sapphire HD 6950 Toxic kommer med 5 videoutgångar, två Dual-DVI, en HDMI och två mini-DisplayPort. Priset är inte bekräftat men vi kan förvänta oss att se kortet i butik inom kort.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Mean Machine Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag tycker de kunde döpt det till GTO2 av nostalgiska skäl… Men det kanske bara är jag. 🙂