Det är mindre än en vecka kvar till den officiella lanseringen av AMD:s senaste grafikkortsfamilj beståendes av två modeller och nu har partnertillverkaren Sapphire antytt att fler modeller är på väg.

AMD:s senaste generation grafikkort kommer att lanseras den 7 juli. Till en början kommer ”Navi”-familjen att bestå av två grafikkortsmodeller: Radeon RX 5700 och RX 5700 XT. Dessa två siktar på att ge Nvidia konkurrens i mellansegmentet med de specifika modellerna RTX 2060 och RTX 2070 som sina huvudmåltavlor.

De två bekräftade grafikkortsmodellerna från AMD bygger runt grafikprocessorn Navi 10. Det verkar dock mer och mer sannolikt att vi kommer att få se Navi-familjen utökas med tiden. Tidigare har tre andra grafikprocessorer vid namn Navi 12, 14 och 21 omnämnts inuti drivrutiner för operativsystemet Linux. Nu har AMD:s partnertillverkare Sapphire möjligtvis gett ännu en indikation på att RX 5700 och RX 5700 XT kommer att få sig en uppsättning syskon.

Sapphire har hos Eurasian Economic Comission (EEC) registrerat varumärken för totalt 20 olika grafikkortsmodeller utöver RX 5700 och RX 5700 XT.

Bland de grafikkortsmodeller som registrerats syns alla möjliga produktnamn från RX 590 till RX 5550 XT, RX 5800 XT och RX 5950 XT.

AMD planerar med stor sannolikhet inte lanseringar för totalt 22 olika grafikkortsmodeller. Denna registrering hos EEC är förmodligen endast Sapphire som täcker så många potentiella produktnamn på en och samma gång som möjligt. Däremot kan registreringen ses som ytterligare en indikator på att AMD planerar att utöka RX 5000-familjen i framtiden. Däremot återstår det att se när detta kan tänkas ske.

Tidigare har läckta prestandasiffror för RX 5700 XT visat att Nvidias grafikkortsmodell RTX 2070 mycket väl är inom räckhåll för AMD. Dock har AMD fortsatt tufft i Final Fantasy XV även med Navi-modellerna. Hur som helst har AMD fortfarande de lägre prestandasegmenten samt Nvidias toppmodeller RTX 2080 och RTX 2080 Ti som inte har några nyare utmanare från ”det röda laget” förutom Radeon VII som kan ge RTX 2080 en utmaning i vissa belastningar. Play roulette 34 with bongo.gg

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid