AMD:s partnertillverkare Sapphire delade nyligen med sig av en smygtitt på vad som verkar vara företagets Toxic-produktserie återupplivad. Nu ska Radeon RX 6900 XT Toxic ha hittat sin väg ut på internet innan avtäckandet.

Sapphires produktserie Toxic har varit inaktiv under de senaste åren. Senast vi såg någon modell ur produktserien var när tillverkaren erbjöd sitt Radeon R9 390X Toxic som lanserades för cirka fem år sedan. Nyligen delade tillverkaren med sig av en något intetsägande smygtitt på en kommande produkt och många spekulerade snabbt att deras gamla produktserie nu är på väg tillbaka.

Nu påstår hemsidan Videocardz att man kommit över renderade bilder på det kommande grafikkortet som förväntas avtäckas senare idag.

Bilderna visar en grafikkortskylare med vad som tros vara en ensam axialfläkt på 100 millimeter. Denna ackompanjeras dock av ett slutet vattenkylningssystem med en 360 millimeters radiator. En storlek som inte är allt för vanligt att hitta hos grafikkort med denna typ av kylarlösning.

Vi har inga faktiska specifikationer för RX 6900 XT Toxic när det kommer till vilka klockfrekvenser eller dylikt Sapphire har lyckats klämma ur modellen. Den spekuleras dock att drivas av två 8-pin och en 6-pin PCIe-kabel vilket skulle innebära att modellen får ett TDP-värde på upp till 450 W.

Sapphire förväntas som tidigare nämnt avtäcka denna grafikkortsmodell som ska ta produktserien Toxic tillbaka från de döda senare under dagen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid