Satechi har tagit fram en produkt kallad Type-C Power Meter som ska hjälpa användare att hålla koll sina enheters strömförbrukning.

USB Type-C blir mer och mer vanlig. Med detta kommer även en uppsjö av USB-sladdar som inte riktigt håller måttet. Detta kan vara en potentiell fara då billiga laddare och strömsladdar kan leda till förstörda enheter, eller i värre fall till och med vara en brandfara.

Satechi har tagit fram en produkt som kallas för Type-C Power Meter. Namnet i sig förklarar ganska väl vad produkten är menad för. Det är en enhet inte mycket större än ett vanligt USB-minne som kopplas in mellan strömsladden och till exempel en smartphone. Detta låter sedan användaren att i realtid hålla koll på hur mycket ström i form av både Volt, Ampere och amperetimmar som skickats in i enheten under laddningen.

Type-C Power Meter erbjuder dock inget överspänningsskydd

Medans det är en smart liten enhet som kan komma väl till användning om man vill dubbelkolla så att sin nya laddare är i gott skick så erbjudar inte Power Meter något riktigt skydd. Då enheten praktiskt taget bara läser av den ström som färdes igenom den och vidare in i telefonen eller den bärbara dator som den är inkopplar till.

Detta innebär då att det fortfarande är upp till användaren att hålla koll och koppla ur laddare och sladdar som som agerar skumt.

Type-C Power Meter går att hitta på Satechis webbutik och kostar 30 dollar, cirka 300 svenska kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid