Underhållningsindustrin arbetar aktivt i mer eller mindre varje land globalt för att se till att all typ av nedladdning av upphovsrättsskyddat material ska bli olagligt. Schweiz är det senaste landet som slår fast att denna typ av nedladdning är laglig så länge det används för personligt bruk.

Film- och musikindustrin har högljutt klagat på att nedladdning av deras material allvarligt skadar deras affärer, och har gett sig ut på ett uppdrag att stoppa ”piratkopiering” till varje pris. Schweiz är ett land som anser att nedladdning av upphovsrättsskyddat material är lagligt så länge det används för personligt bruk och inte i syfte för att tjäna pengar.

Enligt en undersökning som startats av den Schweiziska regeringen så är underhållningsindustrins påstående om att nedladdning allvarligt skadar deras affärer överdrivna. De förlorade intäkterna är på sin höjd försumbara. Undersökningen antyder att de som laddar hem spenderar lika mycket tid om inte mer än andra att faktiskt få tag på material lagligt. Den visar även att trots att en tredje del av Schweiz befolkning laddar ned idag så spenderas lika mycket pengar som tidigare.

Regeringen har därför beslutat att inga ändringar i deras lagar behöver göras. Istället manar de underhållningsindustrin att anpassa sig till den nya tekniken och de nya konsumentvanorna, istället för att försöka arbeta emot den. Douglas C. Merrill som tidigare jobbat på Google sedan EMI – som är en av de tre stora skivbolagen, släppte i juli sin undersökning som visar samma sak. De som laddade hem musik illegalt var även de som spenderade mest pengar på musik i iTunes.

Källa: WebProNews

Subscribe
Notifiera vid
11 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
this
12 Årtal sedan

Äntligen en vettig stat som fattat. Önskar att Sveriges regering hade samma vett, men de lyssnar ju bara på USA och EU och kan inte tänka lite själva.

Det här var nog det mest vettiga jag hört från en regering [i]”Istället manar de underhållningsindustrin att anpassa sig till den nya tekniken och de nya konsumentvanorna, istället för att försöka arbeta emot den.”[/i]

jaqob
jaqob
12 Årtal sedan

Säger som this, ”Istället manar de underhållningsindustrin att anpassa sig till den nya tekniken och de nya konsumentvanorna, istället för att försöka arbeta emot den.” är bland det mest vettiga jag hört från en regering.

Viking1962
Viking1962
12 Årtal sedan

Amen till Schweiz [imgcomment image[/img]

Har nästan lust att flytta ner dit

Bogey
Bogey
12 Årtal sedan

Tycker vi deporterar Pirate Ponten dit istället 😀

Sebbe
Sebbe
12 Årtal sedan

När går nästa flyg? 😆

johnjensen
johnjensen
12 Årtal sedan

Synd att mitt vpn-konto har nästan alla länder förutom detta land

Retur
Retur
12 Årtal sedan

Vi får hoppas att det här kan påverka andra länders beslutsfattning. En bra början!

mar3ld
mar3ld
12 Årtal sedan

Varför är det här vettigt? Jag tycker precis tvärt om, att det är vettigt att betala för det man använder eller konsumerar.

Kan någon förklara?

this
this
12 Årtal sedan

[quote name=”mar3ld”]Varför är det här vettigt? Jag tycker precis tvärt om, att det är vettigt att betala för det man använder eller konsumerar.

Kan någon förklara?[/quote]
Självklart ska man betala för det man konsumerar. Men betalningsmodellen är totalt förlegad och mediaindustrin behöver göra något åt det. De bör se det här som en väckarklocka, att börja anpassa sig efter vad kunder vill ha. Spotify är ett utmärkt exempel på vad kunderna vill ha för att tänka sig betala för musik.

Skrillex
Skrillex
12 Årtal sedan

[quote name=”mar3ld”]Varför är det här vettigt? Jag tycker precis tvärt om, att det är vettigt att betala för det man använder eller konsumerar.

Kan någon förklara?[/quote]
Jag spenderar mer pengar än någonsin och jag erkänner att jag aktivt laddar ner material, skillnaden är att det jag är nöjd med köper jag laglig väg medans det jag anser vara skit tas bort omedelbart. Varför skall jag betala för något jag är missnöjd med?

MeRwell
MeRwell
12 Årtal sedan

[quote name=”Skrillex”]Jag spenderar mer pengar än någonsin och jag erkänner att jag aktivt laddar ner material, skillnaden är att det jag är nöjd med köper jag laglig väg medans det jag anser vara skit tas bort omedelbart. Varför skall jag betala för något jag är missnöjd med?[/quote] Samma här! Jag laddar ner och tar reda på vad som är bra. Det som är bra köper jag. Jag har en DVD-samling som är större än de flestas. Tror inte en sekund på att jag hade köpt så mycket film om jag inte hade vetat vad som var bra.Ingen expertrecensent skulle kunna… Läs hela »