Small preview image

Vi har redan sett hur de första moderkorten med stöd för det nya Serial ATA gränssnittet dykt upp på marknaden. Men nu har även de första hårddiskarna med SATA 6Gbps stöd dykt upp från tillverkaren Seagate. Man har nu lanserat Barracuda XT som med en lagringskapacitet på 2TB, genom fyra stycken 500GB plattor, snurrar på i 7200RPM. Tillsammans med en massiv 64MB minnescache ska det ge hårddisken en maximalt bibehållen överföringshastighet på 138MB/s, vilket inte är illa pinkat för en mekanisk hårddisk.Med SATA 6Gbps gränssnittet kan hårddisken nå prestandatoppar på närmare 600MB/s men som vi alla vet är det bara under kortare stunder. Men med en extra stor minnesbuffert ger Seagate Barracuda XT i alla fall hyfsade möjligheter att nyttja det nya lagringsformatet.


Seagate Barracuda XT väntas dyka upp i butiker inom en snar framtid med 5 års garanti och ett pris på närmare 3000 kronor.


Nu väntar vi bara på de första Solid-state-enheterna med stöd för SATA 6Gbps, där de höga överföringshastigheterna ska gå att nå även under längre perioder.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid