Seagate blev som väntat först ut på marknaden med en hårddisk på 3TB när man nu presenterat sin externa hårddisk FreeAgent GoFlex Desk med rekordhög lagringskapacitet. Samtidigt utan ett orimligt prispåslag.

Seagate FreeAgent GoFlex Desk 3TB finns idag att beställa från Seagates onlinebutik och med en prislapp på motsvarande 2 500 kronor inklusive moms är det drygt 700-800 kronor dyrare än vad motsvarande modell med 2TB lagringskapacitet kostar.

FreeAgent GoFlex-serien skeppas med en vanlig USB 2.0 desktopadapter, men kan även uppgraderas med dockningsstation som stödjer inte bara SuperSpeed USB 3.0 utan även FireWire 800. Något som dock kostar ett par hundralappar extra.

Annons

Seagate släpper ingen detaljerad information om själva hårddisken i enheten. Men det handlar om en ensam 3,5-tums hårddisk med 3TB lagringskapacitet, något vi nu även hoppas få se på den vanliga hårddiskmarknaden.

seagatefreeagentgoflexdesk

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
nussseMartin LAnton Karmehedfackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Äntligen!
Varför släpper dom inte vanliga interna 3.5″:are för? 3st sådana så hade jag varit nöjd ett tag faktiskt… :woohoo:

Andreas G
Medlem

Det var så lite så. Den är vansinnigt beroendeframkallande 🙂

Martin L
Medlem

Behöver ju faktiskt snart en ny backupdisk.. Men den här skulle man nog klara sig rätt länge. Sjukt billigt är det. Kanske skulle satsa på en NAS…

nussse
Gäst
nussse

Riktigt snygg men undra hur det är med kylningen??