Lagringsgiganten Seagate har nu lanserat sin färska externa hårddisk GoFlex Satellite som är den första på marknaden med batteridrift och fullständig trådlöshet. Lagringsenheten som rymmer 500GB har en batteritid på upp till 25 timmar där man får ut ungefär 5 timmar under strömmning av video över lagringsenhetens 802.11n WiFi-anslutning.

Seagate hävdar att GoFlex Satellite ska vara kapabel att serva upp till tre separata WiFi-enheter samtidigt med data och för att poängtera att man satsar på den mobila marknaden för smartphones och surfplattor har Seagate utvecklat en speciell app för iOS, GoFlex Media, där man trådlöst kan ansluta till sin iPhone, iPad eller iPod till hårddisken för att hämta eller strömma material.

satellite1

Seagate arbetar även på en motsvarande app för Google Android, men dessa enheter kan tills dess att applikationen blir färdigställd komma åt lagringsenheten genom sina webbläsare.

Seagate GoFlex Satellite kommer även med kabelanslutningar i form av USB 3.0 samt en AC-anslutning för laddning av hårddiskens batterier. Seagate skeppar GoFlex Satellite med både nätadapter och billaddare. Prislappen sägs landa runt 2 000 kronor inklusive moms.

satellite2

satellite

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid