Seagate GoFlex Slim är världens tunnaste externa hårddisk och trots en profil på endast 9mm rymmer hårddisken 320GB data och bjuder på god prestanda över det nya SuperSpeed USB 3.0 gränssnittet. Hårrdisken som bygger kring Seagates 2,5-tums Momentus Thin hårddisk arbetar vid 7 200 RPM och bjuder på överföringshastigheter norr om 110 MB/s.

Seagate har insett att allt fler användare utrustar sina bärbara datorer med relativt utrymmessnåla SSD-enheter. Men i takt med att datorerna blir allt mer slimmade ökar också kraven på externa lagringslösningar, inte bara till utrymme utan även design.

Seagate GoFlex Slim ska svara på den efterfrågan med sin rekordtunna design och höga prestanda. Med en 7 200 RPM hårddisk och USB 3.0-gränssnittet kan man pressa prestandan långt över motsvarande lösningar med USB 2.0. Hårddisken har i de första testerna visat skrivhastigheter på runt 114 MB/s vilket med det långsammare USB 2.0 gränssnittet sjönk drastiskt till 29 MB/s.

goflex

Seagate tar som väntat ut en ganska rejäl prispremie för den tunna GoFlex Slim-hårddisken som kostar 699 kronor inklusive moms. Den 320GB stora hårddisken stödjer både PC och Mac med automatisk säkerhetskopiering. Seagate planerar just en specialversion av GoFlex Slim som i silverchassi ska stödja Apple Time Machine med formatering för filsystemet HFS+.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
johnjensen Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Stormense
Medlem
Stormense

Med en fast pinne eller annan lätt koppling vore ju usb stickan död om disken har detta (folk brukar inte gilla sladdar).