Seagate har i bruklig ordning gett sina externa lagringsfamiljer första tjing på nya rekordrymliga hårddiskar. Men medan man redan lanserat en 4TB-modell av sin externa Seagate Go Flex Desktop hårddisk planerar tillverkaren nu även en vanlig 3,5-tums modell för alla hemservrar som hungrar efter mer lagring men även hyfsad prestanda med en 7 200 RPM motor.

Seagate kommer troligtvis använda precis samma hårddisk som idag hittas i den externa Go Flex-enheten och där handlar det om fem lagringsplattor för en total lagringskapacitet på 4TB. Hårddisken ska alltså arbeta i upp till 7 200 RPM och blir därmed rappare än de flesta större lagringshårddiskar på marknaden, även om ljudnivån och strömförbrukningen också bör öka en del.

Men användningen av snabbare motorer ska enligt Fudzillas uppgifter vara något Seagate planerar att fortsätta med, då dessa är lättare att tillverka än de strömsnålare 5 400 RPM modellerna.

seagategoflexdesk4tb01Seagate Go Flex Desktop lånar snart ut sin 4TB hårddisk till vanliga datoranvändare.

Själva hårddisken bör också få en minnesbuffert på 64MB samt ett SATA 6,0 Gbps gränssnitt. Priset lär vara märkbart högre än dagens 2TB och 3TB modeller även sett till GB/krona. Vilket bör ge ett butikspris på runt 2 500 kronor, men detta är endast spekulationer i dagsläget.

Lanseringen av Seagates och kanske marknadens första interna 3,5-tums hårddisk med 4TB lagringskapacitet väntas alltså ske i november månad.

Realterade artiklar:

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ghost^[Homie]-Tjalve-fackamato Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
fackamato
Medlem

Om detta leder till billigare 3TB-diskar så blir jag glad. Det skulle bli lite billigare att (successivt) byta ut de 7 2TB i servern mot 3TB-diskar, och gå från ~9TiB till ~13.5TiB.

Hm det var iofs inte så stor ökning 😕

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Med största sanorlighet så leder detta till billigare 3TB modeller och vi kommer nog snart se 3TB diskarna sjunka till bäst pris/GB.

Ghost^[Homie]
Medlem
Ghost^[Homie]

Trevlig läsning.
Satt precis räknade på en uppgradering av
Servern.
30 extra TB ist för 20 till ett vettigt pris tål ju att väntas på ett litet tag till.
Har man tur kanske man kan smyga med priset i multimedialösningen som skall in i huset som skall byggas under vintern. 🙂