Seagate har nu avslöjat att man trimmar sitt utbud av mekaniska hårddiskar. Företaget skrotar under nästa år sin lågvarvade Barracuda Green-serie och går över helt till 7 200 RPM-modeller. Samtidigt planerar tillverkaren en ny Barracuda XT-prestandamodell med integrerat flashminne.

Seagate väljer att gå över helt till snabbare hårddiskmotorer i sin populära Barracuda-serie och att man tar detta steget nu är till stor del på grund av företagets introduktion av 1TB lagringsplattor, något som tillsammans med en större minnesbuffert på upp till 64MB ska hålla ner energiförbrukningen trots mer strömhungriga motorer.

Samtidigt menar tillverkaren att långsammare hårddiskmotorer inte ger tillräckligt med energisparning för att det ska vara lönsamt i vanliga desktopdatorer, då är den ökade prestandan med snabbare 7 200 RPM motorer att föredra. Seagate har redan fastställt att deras nya Barracuda-serie ska bibehålla sitt varumärke men istället märkas med modellnummer som slutar med M00x. Till en början väger toppmodellen in på 3TB, men även en 4TB modell är planerad.

seagatebarracuda2Samtidigt har tillverkaren valt att ytterligare dra in på garantitiden för sina hårddiskar. how to take good id photo. Seagate var tidigare ensam hårddisktillverkare med en 5 årsgaranti men sänkte först detta till 3 år, och sänker nu ytterligare till 2 års garanti. En allt annat än positiv utveckling får vi säga. Seagate hävdar dock att deras nya Barracuda-serie är precis lika stryktålig momentussom sina tidigare serier och att man har en årlig felprocent på under 1%.

Seagate satsar på hybrid i prestandaskiktet

Seagate avslöjar även att man har planer på att uppdatera sin prestandaserie Barracuda XT. Man avslöjar inte när och exakt hur detta kommer att ske. Men vi får däremot veta att det då inte bara blir mekaniska plattor som sköter lagringen. Seagate utvecklar en hybridlösning som med hjälp av både flashminne och mekaniska plattor ska ge en kombination av snabba åtkomsstider och hög lagringskapacitet. Något man tidigare testat på den bärbara marknaden med 2,5-tums enheten Momentus XT. Den nya Barracuda XT-serien väntas inte lanseras förrän 2012.

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
MASSSWEDEAndreas GImlalAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Hybridmodellen kan vara perfekt för de som inte vill gå över helt till SSD. Alltså mig tex. 😉

Imlal
Gäst
Imlal

Själv tycker jag att det där med att de sänker garantitiderna är riktigt illa. Känns ju spontant som att de själva har mindre förtroende för sina egna produkter.

//Jimmy

Andreas G
Medlem

[quote name=”Imlal”]Själv tycker jag att det där med att de sänker garantitiderna är riktigt illa. Känns ju spontant som att de själva har mindre förtroende för sina egna produkter.

//Jimmy[/quote]

Nog snarare att det är för dyrt med 5 år. Diskar håller inte så länge i regel, eller så utnyttjar folk detta.

Magnus
Medlem
Magnus

Försent ute tycker jag, jag har velat ha en hybridhårddisk med 10-20GB eller mer nand flash. Nu verkar nog tåget har gått för hybridhårdiskarna då SSD diskarna blir billigare och billigare och bättre och bättre.