Seagate stjäl strålkastarljuset på SSD-mässan Flash Memory Summit med en ny bjässe till SSD, som slår alla rekord med sina galna 60 terabyte TLC-flash.

Flash Memory Summit, en av världens största och viktigaste mässor för SSD och flashlagring, har gått av stapeln i Santa Clara, Kalifornien, och blir en fokuspunkt där flera aktörer förväntas visa upp ny teknik och nya produkter, både för konsumenter och företag. Bland dessa aktörer börjar Seagate starkt med en av de rymligaste SSD-enheterna hittills.

Nytt utrymmesrekord i 3,5-tumsformat

Den nya enheten saknar fortfarande namn, men sticker ut desto mer genom specifikationslistan. Totalt 60 terabyte TLC-flashminne från Micron huserar i ett utrymme stort som en traditionell hårddisk på 3,5 tum. Den ansluts via SAS, och får en specificerad sekventiell läshastighet på 1 500 megabyte per sekund (MB/S) respektive en skrivhastighet på 1 000 MB/s. Den slumpmässiga läshastigheten listas som 150 000 IOPS, medan den motsvarande skrivhastigheten fortfarande är okänd.

Det här är långt ifrån en enhet för konsumenter eller ens entusiaster, utan snarare för servrar och mycket krävande arbetsstationer. Det ringas in desto tydligare av Seagates lovord, nämligen att det går att utrusta en server med 1 petabyte lagring med ”bara” 17 stycken enheter.

Annons

Prislappen är ingenting Seagate talar om i nuläget – det enda vi egentligen vet är att den kommer lanseras någon gång under 2017 och att den i ett senare skede kommer få sällskap av ett ännu större syskon på hela 100 terabyte.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Anon Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anon
Gäst
Anon

O.o