Seagate må tappat marknadsandelar till Western Digital de senaste åren men tillverkaren fortsätter att vara snabb med nya tekniker. Nu har Seagate tillkännagivigt den första konsumenthårddisken på hela 4TB och precis som när man knep 3TB-guldet är det den externa GoFlex Desk-serien som växt till sig först och även tar med sig en ny estetisk design.

Seagate 4TB GoFlex Desk kommer att börja säljas hos vanliga återförsäljare under nästa månad och prislappen väntas landa på runt 2 500 kronor. Den externa hårddisken rymmer en ensam 3,5-tums hårddisk och med en kapacitet på upp till 4TB är det första gången vi ser en hårddisk med denna imponerade volym på marknaden. Hårddisken ska levereras med stöd för USB 3.0 samt mjukvara för säkerhetskopiering.

Seagate har sett till att fräsha till designen på sin GoFlex Desk-serie och man avslöjar att även mindre modeller i serien ska dyka upp snart i sin mer slimmade och stilrena design. I vanlig ordning kan man utrusta enheterna med olika dockningsstationer för att nyttja datagränssnitt som Firewire 800 och USB 3.0. Men även dockningsenhet med stöd för Thunderbolt är under utveckling. Seagate bekräftar även att en 4TB modell av GoFlex Desk for Mac ska finnas tillgänglig i Apples butiker i slutet av september.

This latest addition to the GoFlex Family of external hard drives showcases Seagate’s new desktop design. The streamlined industrial design delivers a smaller footprint and better reflects the aesthetic of today’s modern offices while still providing all of the benefits of previous generations of the GoFlex drives.

Efter att hårddisk- och moderkortstillverkarna knäckte nöten med större lagringshårddiskar än 2TB har utvecklingen alltså gått snabbare. När vi får se de första interna 4TB hårddiskarna avslöjar inte Seagate, men för att se ljuset i mörkret kan vi vara glada åt att den nya privatkopieringsavgiften inte skalar med lagringsvolym i externa hårddiskar.

seagategoflexdesk4tb01

Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid