Seasonic gör kabelhantering busenkelt med ”SCMD”

0

Att få till en snygg kabeldragning i sin dator är inte det lättaste, något som Seasonic hoppas kunna ändra på med enheten ”SCMD”.

Vissa människor är som konstnärer när det kommer till att få kablarna i en dator att ligga snyggt och organiserat. Andra kämpar med att ens få till en kabeldragning som tillåter panelen bakom moderkortsplåten att hakas fast ordentligt.

Seasonic visade under Computex 2018 upp en produkt kallad System Cable Management Device, förkortat ”SCMD”. Denna kan liknas med ett nätaggregat i två delar.

Den traditionella nätaggregatsenheten placeras på sin angivna plats i chassit, men det är bara en kabel från denna enhet som används. Denna kabel kopplas sedan in i den andra halvan av SCMD som kan liknas med en kabelcentral.

Kabelcentralen placeras bakom moderkortsplåten och härifrån går alla kablar man är van vid att se i ett datorbygge. Detta resulterar i att baksidan av moderkortsplåten eller chassits ”källare” om man har en panel över nätaggregatet inte blir proppfulla av en massa kablar.

En nackdel med denna lösning är att Seasonics prototyp är utvecklad helt runt företagets egna nätaggregat och det Phanteks-chassi Seasonic hade byggt i. Något som begränsar användningsområdet en aning.

Seasonic är dock redo att samarbeta med chassitillverkare och skicka ut dessa nätaggregat till tillverkare som gillar idén och sedan tillverkar specialanpassade kablar så att längderna blir rätt för deras chassin.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid