Small preview imageFör dem som är gamla nog att ha upplevet TV-spelseran som var under 90-talet, vet man att Sega har tillverkat några underbara spelkonsoler, med DreamCast som deras höjdpunkt. Det blev också den sista spelkonsolen som Sega lansera och det kommer man inte att ändra på, men enligt uppgifter hos Register ska Sega planera att återvända till konsolmarknaden med en ny portabel enhet som spelar spel. Det handlar dock inte om en PSP konkurrent och enheten stödjer endast Java-spel.

Sega kommer att döpa spelaren till Sega Vision och precis som PlayStation Portable kommer den att stödja både spel (om än begränsat) och filmer, men enheten huserar även en integrerad kamera och TV-tuner för en något spetsad specifikationslista. Vision kommer även med e-bok stöd för att göra enheten till en komplett portabel multimedia maskin tillsammans med musikstödet. Sega ser Vision som en portabel mediaspelare över allt annat, och det ska alltså inte betraktas som en återkomst till spelkonsolmarknaden.



Det har ännu inte släppts några tekniska specifikationer, eller priser. Enligt en annan artikel publicerad på rpgsite, ska Sega Vision vara en av många massproducerade mediaspelare som dyker upp på marknaden med olika namn. Med andra ord något liknande de billiga iPod-kopior vi ser på marknaden, men vi hoppas att Sega erbjuder något mer med Vision när den lanseras nästa år.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments