SilverStone Temjin TJ12 är raka motsatsen till dagens slimmade minidatorer. Chassiprototypen som visas upp på Computex är något av ett förvuxet fulltowerchassi där Silverstone låtit chassit växa inte minst på bredden och djupet. Genom detta ger chassit plats för hela 19 expansionsplatser och 2 nätaggregat och visas bland annat upp med 6 st. GeForce GTX 480/580 kort.

Temjin TJ12 är i grunden bara begränsad av moderkortens expansionsplatser och utrymmet mellan dem. Men genom att använda PCI Express x16 förlängningskablar kan man trycka in sex stycken dubbelslots grafikkort i chassit utan att det ens blir särskilt trångt. Samtidigt som det fortfarande finns utrymme för fler expansionskort, om nu moderkortet tillåter.

Silverstone kan ännu inte säga om Temjin TJ12 dyker upp på marknaden och i så fall i vilket utförande. Men man har siktet inställt på att försöka färdigställa chassit till nästa år. På grund av chassits tidiga utvecklingsstadie är man ganska återhållsamma med specifikationer. Men för den som letar efter ett chassi att växa i bör man nog hålla ögonen uppe efter Silverstones nya alster.

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
mitrix-Boris-Anton KarmehedViking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Sjukt minst sagt. Finns det verkligen så stora moderkort så att man får i 19 expansionskort?

-Boris-
Medlem
-Boris-

Inget för gemene man men användbart för en del kan jag tänka. Gillar lösningen att bygga på andra hållet.Skönt med lite innovation här. 🙂 Har saknat det i alla tider inom branschen. Att det skulle vara så svårt att förstå att fläkthål skulle finnas till att börja med. Minns när Chieftec var så revolutionerande bra med hela 3 80mm platser. få begrep att 80mm var bättre än 60mm på processorn till ungefär samma pris dessutom. Det är först de senaste par åren som det verkligen lossnat och 140-180mm börjat sprida sig. Och då Silverstones lösning att bygga på andra hållet… Läs hela »

mitrix
Medlem
mitrix

Verkar som en bra kandidat för en ny FASTRA! 🙂