Den välkända tillverkaren av chassin, kylning och nätaggregat, Silverstone, har utannonserat en fem nya tillbehör för bruk både i och utanför datorn. Bland dessa finner vi delvis en magnetisk USB-hub och delvis förgreningskablar för SATA och hårddiskadaptrar.

Först ut vill Silverstone lansera en USB-hub i egen tappning. Produkten heter EP01, en USB 3.0-hub utformad som företagets egen logotyp med en hexagonal form. Fyra av sidorna är bestyckade med USB-portar, en huserar USB-ingången från datorn och den sista har en DC-strömkontakt för att kunna ladda exempelvis smartphones. Undersidan av huben är magnetisk så att den kan fästas på diverse metallytor, till exempel en chassisida.

21d

Man visar även upp två olika lösningar för att ansluta interna SATA-hårddiskar externt. Den enklare lösningen heter EP02B, som består av en enkel adaptermodul som fästs på hårddisken och konverterar SATA-kontakterna till en DC-strömkontakt och en USB 3.0-kontakt.

21e

MS07B är den andra lösningen som påminner mer om ett traditionellt kabinett. Produkten består av två delar, en omslutning för hårddisken som sedan skjuts in i en andra omslutning som innehåller adaptern från SATA till USB.

21b 21c

Samtidigt utannonseras två grenkontakter för SATA-ström som är avsedda att underlätta kabeldragningen när man exempelvis montererar två 2,5-tumsenheter i en 3,5-tumsplats. Det rör sig om konventionella SATA-grenkontakter men med kortare avstånd mellan kontakterna för att slippa överbliven kabel som tar upp plats mellan enheterna. Produkten finns med två kontakter, kallad CP06-E2, och fyra kontakter, kallad CP06-E4.

Silverstone har inte delgivit något lanseringsdatum eller pris för någon av produkterna, men då det inte är någon produkttyp som vanligtvis kräver lång produktionstid borde vi se dem i handeln inom kort.


Relaterade artiklar:

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid