Trots att Intels Skylake-processorer fyller fyra i år har produktionen hållits vid liv, fram till nu då tillverkaren bekräftat att processorfamiljen snart kommer att vara ett minne blott.

Intel lanserade de första Skylake-baserade processorerna i augusti 2015. Sedan dess har grundstommen hos arkitekturen dykt upp om och om igen i Kaby Lake, Coffee Lake och senaste Coffee Lake Refresh. Trots detta har tillverkningen av en uppsättning Skylake-processorer fortsatt under dessa år. Något Intel nu har bekräftat ska avslutas.

Tillverkaren släppte taget om processormodellerna Core i7-6700K och Core i5-6600K och lät dessa gå i pension under förra året. Nu är det dags för resterande modeller att följa i samma fotsteg. Detta inkluderar Core i5-6600, Core i5-6400, Core i3-6300, Celeron, Pentium samt processormodeller med T-suffix.

Annons

6600K_award

Datortillverkare och återförsäljare kommer att kunna lägga nya beställningar på Skylake-baserade processorer fram till den 27 september 2019. Efter detta kommer den sista lasten av sjätte generationens Core-processorer att skeppas den 6 mars 2020.

Detta betyder att de processormodeller som nu dömts till produktionsdöden kan finnas tillgängliga från återförsäljare i omkring ett år till. Beroende på hur länge lagren räcker och om återförsäljare väljer att ta del av Intels sista tillverkade modeller baserade på arkitekturen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid