Toshibas minimala USB-minne visar baksidan med USB Type-C

Små och snabba minnen för gemene användare

6

Ultrakompakta USB-minnen med stor kapacitet och snabb överföringshastighet i fokus. Toshiba visar upp sina USB-produkter men vi med type-C får vänta.

Inne hos Toshiba under IFA 2017 i Berlin tar vi en närmare titt på tillverkarens utbud av portabel lagring i form av USB-minnen. Vi får bland annat titta närmare ett ultrakompakt USB-minne med 128 gigabytes lagringsutrymme över USB 3-gränssnitt vilket ger bättre överföringshastigheter.

Ultrakompakta USB-minnen är inte på något sätt revolutionerande men med denna kapacitet över USB 3-gränssnitt hör till ovanligheten och får oss nyfiket att fundera vad som händer med USB typ-C utvecklingen.

Vi passar således på att fråga ut Toshibas lagringsexperter varför vi inte ser några USB typ-C minnen under årets IFA-mässa. Svaret vi får är att de fortfarande riktar sig till den stora massan och handen på hjärtat så är USB typ-A användarna betydligt fler fortfarande jämfört med typ-C. Det verkar därför som att vi som vill jobba med så lite donglar som möjligt fortsatt får vänta ett tag till.

Toshibas nya USB-minnen har i dagsläget ingen exakt prissättning men väntas dyka upp i Sverige i slutet av året.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

6
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Erikhoffa78 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

”bristerna med usb-c”?

Risig rubrik, inget i artikeln tar upp brister med usb-c?

Medlem
Olle P

… såvida man inte tycker att ”inte närvarande” är en brist.
Mitt moderkort av nyaste modell och ATX-format saknar USB-C-port. Jag skulle alltså inte kunna dra nytta av ett minne med USB-C..

Medlem

Fast det finns ju både PCI-kort och chassin med USB-C. Bara för att ditt moderkort inte har det betyder det inte att du inte kan ha det.

hoffa78
Medlem
hoffa78

Jag själv får ju för mig att USB-C ersatt micro-USB endast (finns inte många moderkort med micro-usb). Frågan är ju om USB-C ska ersätta USB-A också eller om det kommer en större variant på USB-C (med en ny betäckning isf).
USB-C som den ser ut idag tror inte jag kommer bli någon större hit på datorsidan. Blir för pilligt, men en större variant kanske.
Säkert någon som sitter på mer info om detta som kan upplysa också..

Erik
Gäst
Erik

Jag skulle absolut säga att tanken är att USB-C ska ersätta alla äldre kontakter inklusive USB-A på sikt.

Medlem

Tanken (eller förhoppningen) är väl att ersätta alla andra USB-standarder, men det lär inte funka med tanke på hur inrotat USB-A är. Däremot lär den nog kunna ersätta micro-USB ganska lätt, och att få USB-C i sin stationära dator behöver varken vara svårt eller dyrt.