Apple har längre ryktats arbeta på en så kallad smartklocka och de senaste ryktena säger nu att företaget försöker knyta till sig varumärket ”iWatch” i Japan. Den smarta klockan sägs kunna bli ett komplement till Apples Iphone, Ipad och Mac med information och styrningsmöjligheter direkt på handleden.

Produktnamnet Iwatch har av förklarliga skäl varit på tapeten under en längre tid, mer eller mindre sedan de första ryktena dök upp om Apples arbete på en smart klocka. Till skillnad mot konkurrenten Samsung har Apple sin vana trogen varit knäpptysta och varken bekräftat eller förnekat några uppgifter kring arbetet med en iwatch.

Enligt Bloomberg ska Apple nu bjudit på sin första inofficiella bekräftelse genom att i Japan söka varumärkesskydd för just namnet ”iWatch”, något företaget redan sägs gjort i Ryssland förra månaden.

Att Apple vill skydda ett potentielt produktnamn som kan, och redan har, förknippats med företaget är samtidigt inte särskilt konstigt och behöver inte betyda mer än just det. Men enligt källor till Bloomberg ska Apple dedikerat ett team på ett hundratal produktdesigners för att utveckla en klock-liknande produkt som ska kunna styra flera av de funktioner vi hittar i dagens Iphone och Ipad.

iwatch3Designkoncept av ”iWatch” från Dogdaydesign.

Sony har nyligen uppdaterat sin Smartwatch-klocka medan Samsung redan i mars bekräftade att man arbetade på en armbandsklocka för koppling till telefoner och andra produkter. Senast förra veckan dök det även upp rykten om att Google själva arbetar på en Android-klocka. Med andra ord verkar alla mobiltillverkare värda namnet jobba på produkter inom detta område.

Det är högst troligt att Apple rullar ut en egen storsatsning på segmentet inom en snar framtid och vad det verkar är det alltså högst troligt att det sker under namnet ”iWatch”.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Emil TDravond Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Dravond
Medlem
Dravond

Hehe snyggt koncept men ehm skulle vilja se någon klicka på de små ikonerna eller läsa ut tiden…

Än så länge är ju dock hela konceptet med en smart klocka lite otympligt och tror inte på någon enorm succe riktigt än…
Men Apple måste komma med något nytt snart deras senaste ”nya” alster är ju som sagt soptunnan…

Emil T
Gäst
Emil T

Jag tror att smartWatch kommer bli en braksuccé, och jag tar gärna en själv med 🙂
Hoppas dock att Apples modell blir att heta något annat än iWatch..Snälla. Måste det vara ”i-substantiv-modellnummer” på alla grejjer ni släpper för all framtid?