Det står nu klart att Sveriges största överklockningstävling kommer att slå upp sina portar den 28:e december när årets deltagare vilat upp sig efter julledigheten som står runt hörnet. SMPC2010 kommer att få ett av de största och mest välkomponerade prisborden i tävlingens 9-åriga historia och tillverkaren Shuttle är återigen på plats, denna gång med kraftfulla SX58J3 barebones.

Shuttle SX58J3 är ett så kallat Small Form Factor barebone som i ett litet och slimmat chassi huserar ett moderkort specialutvecklat för just detta system. Till skillnad mot de flesta minidatorer är Shuttle SX58J3 precis lika välpresterande som en fullstor arbetsstation och har med sin Intel X58-styrkrets stöd för bland annat Intels sällsynt kraftfulla Core i7 980X processor med sex kärnor.

Shuttle SX58J3 mäter endast 330mm x 215mm x 190mm men har trots detta även stöd för dubbla grafikkort i SLI eller CrossFire, samt fyra stycken DDR3-minnesplatser för att maximalt utnyttja prestandan i LGA 1366-plattformen och tillhörande processorer.

Annons

Med ett 500 watts integrerat nätaggregat och ett egenutvecklat kylningssystem kallat Shuttle Integrated Cooling Engine (ICE) är detta onekligen något helt annat än de minisystem vi oftast ser på marknaden. Två av årets SM-deltagare kommer att kamma hem varsitt Shutte SX58J3 system.

Shuttle SX58J3
shuttle

Mer information om Shuttle SX58J3 hittar man på tillverkarens hemsida.

Svenska Mästerskapet i datorprestanda och överklockning kommer att slå upp sina portar den 27:e december och fortlöpa till söndagen den 30 Januari 2011. Räkna med mer information om tävlingen, grenarna och givetvis priserna fram tills startskottet går. Mer information om SMPC2010 finns att hitta i vår tidigare artikel.

Diskussioner kring tävlingarna går att hitta i vår officiella forumsdel.

Relaterade SMPC-artiklar:

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mean MachineAnton Karmehedhirsch Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

Helt makalösa priser ni har i år, jag tror att man beskriver det hela bäst med ordet ”GALET” 😀

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Den största motivationen jag och elmor brukar ha att inte komma tvåa är att man vinner en Shuttle som man liksom aldrig har nytta av. Det var därför jag bytte från pris/prestanda ifjol till %oc, ville inte riskera Shuttlen, hur fin och bra den än är. 🙂