Markus ”Notch” Person är främst känd för att ha grundat spelstudion Mojang som ligger bakom sandlådespelet Minecraft. Nyligen blev Notch inbjuden till Sonys presskonferens på E3 i Los Angeles, och Sony passade på att skicka med en guldfärgad Playstation.

Utöver sitt spelutvecklande är Markus Person väldigt aktiv på Twitter, där han förra veckan riktade en och annan känga mot Microsoft och den nya spelkonsolen Xbox One. Bland annat uttryckte Notch att han ville ha ”en spelkonsol, inte en röst- och geststyrd TV-box”. Konkurrenten Sony tycks ha snappat upp kritiken, och skickade ut en guldfärgad Playstation av modell PSOne tillsammans med spelet Dungeon Master 2 och en VIP-inbjudan till sin presskonferens på E3.

tweet

Notch mest kända alster, Minecraft, släpptes till Xbox 360, men aldrig till Playstation 3. I och med titelns popularitet och utvecklarens kritik mot Microsoft och Xbox One kan Sony hoppas på att vinna över både Minecraft och kommande titlar till sin konsol, vilket även faller i linje med Sonys utökade satsning på indiespel.

Årets E3 går av stapeln den 11 juni i Los Angeles Convention Center. Huruvida man ska se gåvan som en vänlig, något komisk gest eller en muta är dock en tolkningsfråga.

Relaterade nyheter:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Andreas Gmcnaldo Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mikael
Medlem
Mikael

”Huruvida man ska se gåvan som en vänlig, något komisk gest eller en muta är dock en tolkningsfråga.”

Det krävs nog lite mer för att muta en person som är så pass ekonomiskt oberoende som Notch numera är.

Andreas G
Medlem

[quote name=”mcnaldo”]”Huruvida man ska se gåvan som en vänlig, något komisk gest eller en muta är dock en tolkningsfråga.”

Det krävs nog lite mer för att muta en person som är så pass ekonomiskt oberoende som Notch numera är.[/quote]

En unik pryl som inte går att köpa för pengar är en fin muta till någon som badar i pengar 🙂