Playstation-användare kan komma att få expanderade kommuniceringsmöjligheter inom snart framtid då Sony bekräftat att man ingått samarbete med Discord för att integrera plattformen på Playstation.

Sony kommer att följa i Microsofts fotspår och integrera plattformen Discord hos onlinetjänsterna för sina spelkonsoler. I ett nyligen publicerat meddelande förklarar Sonys Jim Ryan hur företagets mål är att ”föra Discord och Playstation-upplevelserna tillsammans”. Detta både på konsol och mobila enheter från och med början av nästa år.

Microsofts integrering av Discord på Xbox är inte direkt knökfull med funktioner. Hur pass stor skillnad det blir hos Sonys lösning återstår att se. Meddelandet från Jim Ryan förklarar hur man vill låta vänner, grupper och gemenskaper umgås och kommunicera enklare medans man spelar spel tillsammans. Exakt hur detta kommer att gå till eller vilka funktioner som kommer att implementeras framgår dock inte.

Sonys meddelande fortsätter med att förklara hur företaget gjort en minoritetsinvestering i Discord för att kunna utföra sina planer. Detta i en del av Discord ”Series H” investeringsrunda. Något av en helomvändning jämfört med de tidigare rapporterna om att Microsoft varit väldigt nära att köpa upp plattformen. En förhandling som sedan ska ha runnit ut i sanden efter att Discord rapporterades ha dragit sig ur affären.

Meddelandet avslutas med att mer information angående Discords integration hos Playstation kommer att bli tillgänglig inom de kommande månaderna. Förhoppningsvis får vi se exakt vad de två företagen har planerat för framtiden inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid