Sony Ericsson Xperia Duo sägs bli namnet på den första dubbelkärniga Android-telefonen från den svenska mobiltelefonstillverkaren Sony Ericsson. Nu har det dykt upp mer rykten kring telefonen som återigen talar om en 4,5 tums högupplöst bildskärm men även talar om ett riktigt monster till batteri på 2500 mAh, samt en 12 megapixel kamera sensor med ny optik.

Sony Ericsson har flera populära Android-telefoner på marknaden men man har ännu inte lyckats få till någon riktig dräpare, vilket man nu verkar vilja ändra på med lanseringen av Xperia Duo. Vi ska börja med att konstatera att alla uppgifter som hittills publicerats kring telefonen är rykten, men med allt fler källor börjar bitarna falla på plats. Med de senaste pusselbitarna börjar vi skåda ett regelrätt monster till smartphone där Sony Ericsson inte lagt några fingrar emellan.

Sony Ericsson Xperia Duo ska som bekant byggas kring en rejäl skärm på 4,5 tum. De senaste uppgifterna säger att upplösningen på skärmen är av qHD mått, alltså 540 x 960 pixlar. Vilket låter klart lovande tillsammans med Sonys BRAVIA-skärmteknik.

duoAnvändarrenderad bild av hur Xperia Duo KAN komma att se ut. (Bildkälla: it168)

Namnet ska även peka på att telefonen får en dubbelkärnig systemprocessor och även om vi ännu inte kan bekräfta vilken tillverkare som står bakom så rör det sig troligen om en Qualcomm MSM8260 (Snapdragon dual-core, Adreno 220 GPU) eller kanske till och med ST-Ericssons A9500 Nova (Cortex-A9 dual-core, Mali-400MP GPU). Ryktena talar om en klockfrekvens på 1,4 GHz och oavsett val lär prestandan bli hög. Inte minst då telefonen sägs bli utrustad med hela 1,5 GB RAM och 8 GB integrerat lagringsutrymme. Sony Ericsson sägs även beslutat sig för att baka in ett NFC-chip i telefonen för bättre framtidssäkerhet.

I sanna Sony Ericsson anda satsas det även rejält på telefonens kameradel. En 12 megapixel kamerasensor ska paras med ny Exomr R CMOS optik som ska ge dubbelt så snabb responstid, bättre bildkvalité överlag och inte minst i miljöer med dåligt ljus. Givetvis hittar vi även autofokus, LED-blixt och stöd för 1080p inspelning.

Sony Ericsson Xpera Duo – obekräftade specifikationer

  • 4,5 tums skärm med qHD upplösning (540 x 960 pixlar)
  • Android 2.3 Gingerbread
  • BRAVIA engine skärmteknik
  • 1,5 GB RAM
  • 8 GB lagringsutrymme
  • 12 megapixel kamera med ny optik
  • 2 500 mAh batteri

Den kanske mest spännande informationen härstammar dock till telefonens batteri. Enligt den asiatiska sajten DigiTech ska Sony Ericsson Xperia Duo komma utrustad med ett enormt batteri på 2 500 mAh. Vilket kan jämföras med 4,2-tums modellen Xperia Arc och dess 1 500 mAh batteri, eller för den delen vår referenstelefon Samsung Galaxy S II och dess 1 650 mAh batteri. Det maffiga batteriet i Xperia Duo skulle göra det möjligt att dölja en högre energiförbrukning från dess stora och högupplösta skärm, samt ge betydligt längre standby-tid.

Återigen ska vi ta alla uppgifter med en stor nypa salt. Inte minst då det än så länge bara är obekräftade rykten. Men även för att vissa uppgifter nästan verkar för bra för att vara sanna. Men om uppgifterna stämmer och telefonen lanseras så tidigt som i september månad som de senaste ryktena gör gällande har Sony Ericsson verkligen kastat handsken på premiummarknaden.

14
Leave a Reply

Please Login to comment
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
PoontuscoolacrilleJ_HellsYubiJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Riktigt spännande att följa! Äntligen släpper de en riktigt kraftfull Smartphone om allt detta stämmer. Hoppas den får ett någorlunda bra pris kan vara intressant då. Någon som vet om Android 2.3 kan uppgraderas till Ice Cream Sandwich när det kommer? För jag antar att det är Android 2.3 den kommer utrustas med?

Rickard
Medlem
Rickard

Om dom ska börja säljas i Sep kan det ju inte vara länge tills dom tillkännager den tycker man! Tycker den ser väldigt intressant och ger hellre mina pengar till SE än HTC eller Samsung. Men självklart så ska även telefonen vara genomtänkt!

//rillo

-Boris-
Medlem
-Boris-

Jahapp.
Där är den man skulle väntat på då. 😉
Min Samsung Galaxy S II får se sig slagen duktigt men lär nog duga ett tag iaf. 🙂

coolacrille
Medlem
coolacrille

Om den bara hade haft en sökknapp så hade jag varit väldigt, väldigt intresserad. Förstår inte varför man tar bort den viktigaste knappen 🙁

coolacrille
Medlem
coolacrille

[quote name=”Anton Karmehed”]Bilden i artikeln är INTE på Xperia Duo. Det är en renderad bild från en användare som baseras på Arc. Jag blev själv lurad där så får be om ursäkt för det. Med andra ord vet vi inte hur telefonen kommer att se ut ännu mer än de läkta bilder som dykt upp tidigare.[/quote]
Okej. Men SE brukar inte ha sökknappen på sina tidigare modeller heller dessvärre.

Poontus
Medlem
Poontus

Fint att dom har med ett riktigt batteri från start.
behövs ju helt klart på dom kraftfullare telefonerna, sitter med ett 3500mAh batteri på min Incredible S 🙂

Jacob Hugosson
Medlem

Ser minst sagt jävligt intressant ut! Det är ju batteriet som är den största nyheten om det stämmer.
[quote name=”-Boris-”]Jahapp.
Där är den man skulle väntat på då. 😉
Min Samsung Galaxy S II får se sig slagen duktigt men lär nog duga ett tag iaf. :)[/quote]
Du fick väl TouchWiz i alla fall vilket kan ses som ett stort plus bland många 😉 En telefon är ju ingenting utan dess mjukvara dessvärre.

Mats O
Medlem
Mats O

[quote name=”Swedish Berserk”]Riktigt spännande att följa! Äntligen släpper de en riktigt kraftfull Smartphone om allt detta stämmer. Hoppas den får ett någorlunda bra pris kan vara intressant då. Någon som vet om Android 2.3 kan uppgraderas till Ice Cream Sandwich när det kommer? För jag antar att det är Android 2.3 den kommer utrustas med?[/quote] Varför slulle det inte gå att uppdatera från Android 2.3 till Ice Cream Sandwich? [quote name=”coolacrille”][quote name=”Anton Karmehed”]Bilden i artikeln är INTE på Xperia Duo. Det är en renderad bild från en användare som baseras på Arc. Jag blev själv lurad där så får be… Läs hela »

J_Hells
Medlem
J_Hells

[quote name=”Yubi”][quote name=”Swedish Berserk”]Riktigt spännande att följa! Äntligen släpper de en riktigt kraftfull Smartphone om allt detta stämmer. Hoppas den får ett någorlunda bra pris kan vara intressant då. Någon som vet om Android 2.3 kan uppgraderas till Ice Cream Sandwich när det kommer? För jag antar att det är Android 2.3 den kommer utrustas med?[/quote] Varför slulle det inte gå att uppdatera från Android 2.3 till Ice Cream Sandwich? [quote name=”coolacrille”][quote name=”Anton Karmehed”]Bilden i artikeln är INTE på Xperia Duo. Det är en renderad bild från en användare som baseras på Arc. Jag blev själv lurad där så får… Läs hela »

coolacrille
Medlem
coolacrille

[quote name=”J_Hells”][quote name=”Yubi”][quote name=”Swedish Berserk”]Riktigt spännande att följa! Äntligen släpper de en riktigt kraftfull Smartphone om allt detta stämmer. Hoppas den får ett någorlunda bra pris kan vara intressant då. Någon som vet om Android 2.3 kan uppgraderas till Ice Cream Sandwich när det kommer? För jag antar att det är Android 2.3 den kommer utrustas med?[/quote] Varför slulle det inte gå att uppdatera från Android 2.3 till Ice Cream Sandwich? [quote name=”coolacrille”][quote name=”Anton Karmehed”]Bilden i artikeln är INTE på Xperia Duo. Det är en renderad bild från en användare som baseras på Arc. Jag blev själv lurad där så… Läs hela »

Poontus
Medlem
Poontus

Hur visar man / döljer tangentbordet om nu long press på menyknappen tydligen gör den till en sökknapp :s