Googles produktkoncept Glass kan komma att få konkurrens på marknaden av japanska Sony, det avslöjar en patentansökan som mobiltelefonstillverkaren nyligen lämnat in. Sony vill patentera en produkt som bärs på huvudet och visar information på små skärmar framför ögonen.

Till skillnad mot Google Glass verkar Sonys lösning vara att mata båda våra ögon med information på små glasögonmonterade skärmar. Sony ansökte om patenten den 21 mars 2013 men skickade redan under sommaren 2012 in en ansöka som avslöjade en hel del om företagets tankar på en så kallad HMD-lösning – head mounted display.

Sonys glasögon är inga direkta lättviktare där man förutom dubbla glasögonskärmar tryckt in en kamera och batterier på vad som ser ut att vara en ganska traditionell ram.

Det senaste patentet visar ett par glasögon med uppfällbara skärmar bakom glasen och integrerade hörlurar på båda sidor av huvudet för ljud. Sony avslöjar inga närmare detaljer kring skärmarnas upplösning eller specifikationer men patentet visar att det handlar om traditionell 2D-information.

Sony har arbetat på liknande patent sedan 2008 och med bärbara glasögonskärmar redan på marknaden är det japanska företaget en klart intressant konkurrent till Google som annars verkar kommit längst med dessa produkter.

Källa: TechCrunch

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid