Sony breddar nu sitt produktutbud och lanserar det nya märket Inzone som fokuserar på gaming. Först ut bland produkterna är tre headsets och en bildskärm med ännu en skärm på väg senare i år.

Sony ger sig in på nya marknader och nu har man presenterat sitt helt nya varumärke vid namn Inzone. Varumärket gör debut med fyra produkter som kommer i form av tre olika headsets för olika prisklasser samt en påkostad bildskärm. Samtliga produkter med fokus på gaming.

Sony Inzone M9

Först ut har vi bildskärmen som går under namnet M9. Denna kommer med 4K-upplösning och 144 Hz uppdateringsfrekvens. Panelen är av typ IPS och använder sig av Full Array Local Dimming. Vi ser också stöd för HDR600 och ett kontrastförhållande på 1 000:1.

Sett till fysiska anslutningar hittar vi en DisplayPort 1.4, dubbla HDMI 2.1, en USB-C med DP Alt Mode, en USB-B, tre USB-A samt en 3,5 mm anslutning för hörlurar.

Under sin presentation lade Sony en hel del fokus på just stativet för bildskärmen. Detta ska ha designats med just gamers i åtanke. Stativet är designat att vara så lite påträngande framåt som möjligt. Detta för att användare ska kunna placera sina tangentbord och möss mer eller mindre rakt under skärmen för att kunna skjuta den närmare sig.

Bildskärmen kommer även med en KVM-switch. Används bildskärmen med en Playstation 5 har den en funktion som automatiskt ska kunna hoppa mellan olika förinställda lägen för till exempel film eller spel. Beroende på vad konsolen används till för tillfället.

Sony Inzone H3, H7 och H9

Härnäst har vi de tre hörlurarna Inzone H3, H7 och H9. De två sistnämnda är trådlösa don medans H3 är ett trådbundet headset. H9 kommer med en batteritid på 32 timmar och H7 ska klara av 40 timmars användande.

Andra aspekter som skiljer de olika hörlurarna åt är bland annat materialet som hörlurskuddarna är beklädda i. Hos H3 och H7 är dessa klädda i tyg medans kåporna hos H9 kommer iklädda läder. H9 är även den enda modellen bland de tre headsetsen som erbjuder aktiv brusreducering.

De trådlösa headsetsen kan användas över 2,4 GHz-bandet via den medföljande adaptern samt via Bluetooth 5.0. Båda modeller har även stöd för att vara kopplade mot två enheter samtidigt. Något som innebär att man till exempel kan koppla headseten mot ett Playstation 5 och en annan enhet samtidigt. En extra smidig funktion då Playstation 5 inte har inbyggt stöd för appar ämnade för röstchatt.

Sett till specifikationer för själva hörlurarna hittar vi neodymelement hos samtliga headsets. Frekvensomfånget för Inzone H3 ligger på 10 Hz till 20 000 Hz. Hos de två trådlösa enheterna rör det sig om 5 Hz till 20 000 Hz.

Pris och tillgänglighet

Bildskärmen Inzone M9 kommer att bli tillgänglig någon gång under sommaren. Riktpriset här ligger på 14 000 svenska kronor. Senare under vintern kommer en till bildskärm vid namn M3 att lanseras. Denna har man däremot inte bekräftat någon prislapp för.

Headseten M3, M7 och M9 kommer att bli tillgängliga under juli månad. M3 kommer med en prislapp på 1 300 kronor, M7 kommer kosta 2 700 kronor och flaggskeppet M9 kommer med ett pris på 3 500 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
flozzie Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flozzie
Medlem
flozzie

Storleken! Vi får veta en massa specifikationer för skärmen och priset. Men för att veta om den är prisvärd så saknas en viktig sak nämligen storleken! Vet ni inte eller har ni missat den viktiga detaljen.