Sonys populära spelkonsol Playstation 5 hittar nu sin väg till butikshyllor i ett nytt utförande. Denna gång handlar det om en upplaga där man skalat av en del vikt samt gjort enhetens medföljande fot enklare att montera.

Efter en tids rykten om att en ny variant av den heldigitala varianten av Sonys spelkonsol Playstation 5 har denna nu börjat synas på butikshyllor. Det rör sig inte om några jättestora förändringar jämfört med originalutgåvan men Sony har gjort konsolen lite mer lätthanterlig sett till dess vikt och montering.

Just vikten har här minskats med 300 gram. En viktminskning på 7,7 procent. Utöver detta särskiljer sig den nyare upplagan endast genom några små ändringar som gör konsolen enklare att hantera. Hos den nya versionen som ska ha modellnamnet CFI-1102A (istället för originalupplagans CFI-1000) sägs den medföljande foten som tillåter konsolen att placeras vertikalt kunna monteras helt utan någon skruv. Däremot har rapporter pekat mot att det i själva verket handlar om en ny typ av skruv som kan fästas utan krav på en skruvmejsel.

Detta är inte nödvändigtvis den enda nyversionen av Playstation 5 Sony har på väg. Under juni månad registrerade företaget en modell vid namn CFI-1115A som tros kunna vara en något smidigare upplaga av den version av konsolen som kommer med en optisk läsare.

Exakt när denna nya upplaga av konsolen kommer att hitta sin väg till Sverige återstår att se. De rapporter som kommit än så länge härstammar från Australien, USA och Japan. Det kan dock vara värt att ta en extra titt efter konsolens modellnummer om man planerar att införskaffa någon version av Sonys senaste spelkonsol i framtiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid