Sony arbetar på en stor mjukvaruuppdatering till spelkonsolen Playstation 5 men innan den landar drar tillverkaren ihop ett betaprogram som låter användare testa kommande uppdateringar.

Sony har lanserat en rad uppdateringar till mjukvaran hos Playstation 5 sedan spelkonsolens lansering. På ingång är dock en rejäl systemuppdatering som planeras bli tillgänglig senare under året. I samband med att Sony släppte denna information bekräftade tillverkaren att man även drar igång ett program där användare kan betatesta kommande uppdateringar.

Sony har inte sagt exakt vad det är för funktioner i den kommande uppdateringen som användare förväntas betatesta. Playstation 5 har däremot en extra M.2-anslutning Sony förväntas aktivera någon gång under sommaren. Användare väntar även på officiellt stöd för 1 440p-skärmar och Variable Refresh Rate (VRR) som fortfarande inte har hittat sin väg till spelkonsolen.

Tyvärr kommer användare i Sverige inte ha möjlighet att ta del av betatesterna. Användare som vill vara med och betatesta måste befinna sig i USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Tyskland eller Frankrike. Betatester kan dock innebära att information om kommande funktioner och uppdateringar hittar sin väg ut på internet i förväg.

För den som befinner sig i något av de för tillfället deltagande länderna är det värt att komma ihåg att betatester kan komma med sina egna problem. Då det handlar om att testa uppdateringar, funktioner och dylikt som ännu inte har färdigställts kan dessa i värsta fall orsaka instabilitet eller andra problem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid