Sony har hotat med trubbel till företag som sålt egendesignade sidopaneler till Playstation 5. Nu har Sony garanterats patent på designen för dessa paneler så att ingen annan kan sälja dessa.

När Sony skapade spelkonsolen PS5 tog man designvalet att göra sidopanelerna utbytbara. Något som öppnar upp för att användare kan röra om i sin spelkonsols utseende för att bättre passa sitt tycke. Något företag som bland annat DBrand var snabba att designa och börja sälja.

Sony var dock nästan lika snabba att hota med potentiella rättsliga efterföljder om denna försäljning inte avslutades. Konsolmakaren menade att endast Sony hade rätten att designa och sälja denna typ av produkter. Trots att man inte hade fått något godkänt patent vid dessa tillfällen.

Nu, 376 dagar efter att patentansökan först skickades in har det amerikanska patentverket godkänt Sonys förfrågan om att få patent på PS5-panelerna. Detta kommer att gälla under en 15 års tid och ger då Sony ensamrätt att designa och sälja dessa paneler. Det är dock möjligt att man kommer att sälja licenser till företag som just DBrand om de önskar att sälja egendesignade paneler. Detta är dock ingenting Sony har börjat med i skrivande stund.

Det återstår även att se om Sony kommer att göra någonting speciellt nu när man är ensam aktör på marknaden för specialdesignade PS5-paneler. Många hoppas att företaget kommer att börja erbjuda svarta paneler för den som vill ha en helsvart spelkonsol. Något som inte låter helt omöjligt då företaget tidigare lanserat svarta upplagor av både sin DualSense-kontroller och sitt Pulse-headset.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid