Sonys senaste State of Play sades innehålla en drös information om kommande Playstation-projekt. Mycket riktigt innehöll nattens event flera trailers för kommande storspel och andra projekt spelare väntat på.

Inför sitt senaste State of Play-event lovade Sony att en mängd trailers för kommande Playstation-spel och projekt skulle visas upp. Mycket riktigt fick vi se trailers för både kommande speltitlar och trailers för Sonys satsning att bli mer tillgängliga på PC-plattformen.

Först ut har vi The Callisto Protocol. Ett skräckspel skapat av personen bakom spelserien Dead Space. Tillsammans med trailern har vi även fått ett officiellt lanseringsdatum som är satt till den 2 december och bekräftelse på att spelet kommer till både Playstation och PC.

Fortsätter vi på spåret med Playstation-titlar som kommer bli tillgängliga på PC hittar vi en nyversion av den klassiska titeln Resident Evil 4. Detta titel kommer att lanseras den 24 mars nästa år och det är inte bara Playstation och PC utan även Xbox som får ta del av spelet.

Sony bekräftade även att några av de mest omtalade Playstation-exklusiva speltitlarna i form av Insomniacs Spider-Man och Spider-Man: Miles Morales kommer till PC. Spider-Man Remastered kommer att lanseras på PC den 12 augusti. Miles Morales har inte fått något bekräftat lanseringsdatum men ska lanseras någon gång under hösten.

Vi fick även se en trailer för nästa spel i Street Fighter-serien. Dock följde även denna trailer den röda tråden genom Sonys event och gav oss inget bekräftat lanseringsdatum. Allt vi vet i dagsläget är att spelet kommer att lanseras någon gång under nästa år.

En riktigt stor nyhet från State of Play var att vi fick en gameplay trailer för kommande Final Fantasy XVI. Spelet avtäcktes för första gången redan i september år 2020 och utvecklarna har lovat att mer information skulle komma under 2021. Den information som kom då var att spelets utveckling låg cirka ett halvår bakom schemat men nu har vi äntligen fått se något inifrån själva spelet.

PSVR 2 får sina första trailers

Sonys andra generations av Playstation VR (PSVR) går under det fantasifulla namnet PSVR 2. Företaget har sedan en tid tillbaka bekräftat att enheten är på väg och sakta men säkert har vi fått se ett par små detaljer kring headsetet. Under State of Play fick vi även se den första uppsättningen trailers för de speltitlar som hittills har bekräftats bli tillgängliga på plattformen.

Vi har sedan tidigare fått se en kort teaser för Horizon: Call of the Mountain som blir en exklusiv titel för PSVR 2. Under eventet fick vi ännu en kort trailer som visar upp spelet inför lanseringen.

Vi fick även se att No Man’s Sky, som redan har VR-versioner för både PC och första generationens PSVR, kommer att få en uppdaterad version för det nya headsetet. Sist ut fick vi se att The Walking Dead: Saints and Sinners: Retribution kommer att lanseras till PSVR2.

Vi fick tyvärr inget lanseringsdatum för nästa generations VR-headset från Sony. Lanseringsfönstret för enheten fortsätter att vara ett mysterium. Däremot nämnde trailern för det kommande Walking Dead-spelet att den titeln kommer lanseras någon gång under 2022. Det skulle kunna vara fingervisning mot en PSVR2-lansering framåt julen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid